Breaking News

În căutarea drepturilor pierdute

Sep 25, 2013

„În perioada 16 -22 septembrie 2013, am participat, împreună cu alţi 7 voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, la schimbul de tineri numit „SEEKERS of the LOST RIGHTS”, organizat de „Save the Children” care a avut loc în Spania, oraşul Madrid.

Pe parcursul acestor zile, am conştientizat că trebuie să învăţăm să lucrăm în echipă, să devenim un grup unit, să ne respectăm unii pe alţii şi să acceptăm părerile fiecaruiă, dar cel mai important, am învăţăt că trebuie să fii deschis, implicat în activităţi şi sociabil în restul timpului. Am fost zilnic provocaţi să descoperim şi să adăugăm căţiva paşi importanţi pe drumul cunoaşterii. Chiar dacă, pentru noi, nu a fost prima experienţă de acest gen, pot spune că fiecare schimb de tineri este diferit, fiind întotdeauna însoţit de momente frumoase, amintiri preţioase care ne vor influenţa viitorul.

In ritmurile latine şi pline de veselie ale muzicii spaniole, ne trezeam în fiecare dimineaţă, plini de energie pentru activităţile care de fiecare dată reuşeau să ne surprindă pe parcursul zilei. Printre acestea s-au numărat: dezbateri despre problemele europene şi, în mod special ale ţărilor prezente în proiect, Italia, Spania, România şi Grecia, petreceri interculturale cu dansuri, mâncare, muzică şi constume tradiţionale, teatru social, workshop-uri, jocuri de rol, prezentări, concursuri, dar şi campanii stradale.

Chiar dacă bariera comunicării într-o limbă străină şi-a făcut simţită prezenţa, între cele 4 grupuri de tineri din ţări diferite s-au legat prietenii strânse pentru ca, în cele din urmă, să reuşim să relaţionâm şi să formăm o mare echipă europeană. Am învăţat împreună cât de importantă este comunicarea, faptul că trebuie să încercăm să cunoaştem o ţară sau o persoană pentru a ne forma o părere justă despre ea, am renunţat la stereotipuri şi preconcepţii şi am petrecut momente de neuitat împreună.

„A trecut prea repede”, am spus la final, şi am încheiat aceste 7 zile petrecute în Madrid printre îmbrăţişări şi lacrimi, cu promisiunea de a organiza împreuna „SEEKERS of the LOST RIGHTS II”, întorcându-ne în România cu prieteni noi şi cu un mare bagaj de cunoştinte, dar şi cu mai multă încredere în noi, fericiţi că, în cele din urmă, în ciuda micilor noastre dificultăţi de organizare, am reuşit să funcţionăm ca o echipă!

Impresiile din această călătorie ne-au fost împărtăţite de Camelia Mănăilă – voluntar ED Târgovişte, participant direct.

Actualitate, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,