Breaking News

La Titu a avut loc cel mai mare târg de produse din sudul judeţului

Sep 15, 2013

An de an, la Titu se desfăşoară, la mijlocul lunii septembrie, cel mai mare târg de produse din sudul judeţului. Anul acesta, aproximativ 500 de comercianţi au considerat acest târg o oportunitate pentru a-şi vinde marfa. De cealaltă parte, aproximativ 15.000 de cetăţeni au profitat de vremea superbă şi au venit la Titu, fie să-şi facă proviziile pentru iarnă, fie, pur şi simplu, să se distreze, să petreacă câteva ore în mod tradiţional, cu mici, bere, pastramă.

Târgul a ajuns anul acesta la cea de a 160-a ediţie şi constituie una dintre tradiţiile zonei. Pentru ediţia următoare, administraţia publică locală a oraşului Titu promite multe surprize şi, după cum a reuşit să ne impresioneze în ultima vreme prin tot ceea a făcut, suntem siguri că nu se vor dezminţi nici de data aceasta.

Alături de primarul şi viceprimarul oraşului, consilieri locali şi evident participanţii la târg, s-au aflat reprezentanţii administraţiei publice judeţene, parlamentari, primari, oameni politici. Câţiva dintre aceştia ne-au împărtăşit câteva păreri referitoare la eveniment. Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu: „ Este o tradiţie – vin în fiecare an. Anul acesta parcă a fost lume mai multă ca niciodată. Cred că este foarte bine să menţinem tradiţia. Acest târg trebuie să continue, deoarece face parte din tradiţiile populare ale zonei. Oamenii se bucură, este toamnă, au cules recolta, este un bun moment pentru a petrece”.

Deputatul Ionuţ Săvoiu: ”Felicit Primăria Titu pentru organizarea deosebită. Particip pentru prima oară la acest eveniment. Sunt impresionat. Sper că oamenii se simt bine şi totul este în regulă”.

Viceprimarul oraşului Titu, Vlad Oprea: „ Este cel mai mare târg din sudul judeţului. Au venit aproximativ 500 de comercianţi şi 15.000 de persoane în primele două zile. Pentru anul viitor, dorim să amenajăm o altă locaţie pentru a facilita, atât accesul comercianţilor, cât şi al oamenilor care vin să-şi facă provizii pentru iarnă. Încasările s-au ridicat la aproximativ 300.000 miloane de lei vechi. Au fost ceva probleme în ceea ce priveşte comercinaţii de pastramă – au existat presiuni făcute de cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. Au fost lucruri care s-au aplanat şi sperăm ca, pe viitor să nu mai existe astfel de probleme”.

Primarul oraşului Titu, Traian Nicolae : ”Se împlinesc 160 de ani de la prima ediţie. Este un târg comercial. Aici se vând produse alimentare, agro- alimentare, se desfăşoasră comerţ cu amănuntul. Este un eveniment pe care îl organizăm an de an şi pentru care amenajăm spaţiul necesar. Participă cetăţeni din întreaga ţară. Anul acesta, îndrăznesc să spun, este o mai mare participare decât la ediţiile precedente. Ne-a ajutat şi timpul şi, poate şi faptul că am scăzut puţin şi impozitele”.

Actualitate, Administrație, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,