Breaking News

România este, din nou, o ţară mai curată!

Sep 30, 2013

Cel puţin aşa speră organizatorii celei de-a patra ediţii a acţiunii LET S DO IT, ROMANIA!, cei care au reuşit să trezească spiritul civic al cetăţenilor din toată ţara. După săptămâni întregi de muncă, echipa a reuşit să adune sâmbătă, 28 septembrie 2013, mii de oameni care s-au implicat pentru un mediu mai sănătos şi o Românie mai curată.

În Dâmboviţa, liantul dintre cetăţeni şi acest proiect a fost, din nou, centrul EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, instituţie care a coordonat înscrierea şi centralizarea voluntarilor din tot judeţul. Nu este uşor să îndrepţi oamenii spre voluntariat, mai ales atunci când presupune acţiuni de ecologizare, dar EUROPE DIRECT, împreună cu ceilalţi membri din echipa de organizare judeţeană, au reuşit să sensibilizeze un număr de 7.956 cetăţeni care au participat la această acţiune. Ei au reuşit să adune 11.874 saci cu deşeuri care au fost depozitaţi în locurile special amenajate din afara localităţilor.

Din totalul de 7.956 participanţi, peste 1.100 au fost din Târgovişte şi au reuşit să adune peste 3.000 de saci de gunoi. Voluntarii au reprezentat toate categoriile socio-profesionale şi de vârstă: elevi, studenţi, cadre didactice, asistaţi sociali, angajaţi ai unor instituţii importante sau pensionari. Cu toţii s-au alăturat celor 50 de tineri din echipa EUROPE DIRECT şi au renunţat la o zi liberă pentru a-şi aduce aportul la igienizarea unor zone grav afectate de indolenţa unora dintre concetăţenii noştri. Deşi au muncit din greu, ei spun că vor participa şi la ediţiile viitoare ale LET S DO IT, ROMANIA!

De evidenţiat este faptul că unele localităţi care s-au implicat în trecut nu au mai participat la acţiune, iar altele care nu aveau mormane de gunoi sau nu au răspuns apelului organizatorilor anul acesta au dorit o schimbare.

Echipa EUROPE DIRECT Târgovişte şi LET S DO IT ROMANIA Dâmboviţa mulţumeşte Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Primăriei Târgovişte, primăriilor din judeţ care au sprijinit munca participanţilor, precum şi tuturor partenerilor şi instituţiilor care au sprijinit buna desfăşurare a proiectului, tuturor celor care au adus un aport important la buna desfăşurare a acţiunii – voluntarii, în marea majoritate elevi şi cadre didactice, fără de care nimic n-ar fi fost posibil.

Actualitate, Administrație, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,