Breaking News

Tinerii dâmboviţeni, în căutarea drepturilor pierdute

Sep 14, 2013

În contextul actualei crize economice cu care se confruntă întreaga lume, pare că am uitat cu toţii de drepturile pe care le avem, atât cele fundamentale, cât şi cele care ne revin în calitate de cetăţeni europeni. Este important ca fiecare dintre noi să-şi cunoască drepturile, pentru a evita încălcarea lor, iar cum tinerii reprezintă viitorul societăţii, accentul trebuie pus pe instruirea lor în acest domeniu.

Pentru a da tinerilor şansa de a-şi construi un viitor mai bun decât al actualei generaţii, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte în parteneriat cu Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgovişte va desfăşura în perioada 16 – 22 septembrie 2013 la Madrid un complex de activităţi denumite Seekers of lost rights. 8 dintre voluntarii EUROPE DIRECT Târgovişte vor participa la un proiect internaţional finanţat de programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene, coordonat de către organizaţia Salvaţi Copiii din Spania. Pentru a promova cetăţenia europeană activă, respectul pentru diversitate, drepturile omului şi ale cetăţeanului şi dialogul intercultural, la schimbul de tineri vor participa şi ONG-uri din Italia şi Grecia.

Activităţile, bazate pe educaţia nonformală, cuprind prezentări despre fiecare ţară, dacă cetăţenilor le sunt sau nu respectate drepturile în statul respectiv, măsurile care sunt adoptate împotriva încălcării drepturilor, cum se pot implica tinerii în acest sens. Pentru a exemplifica mai bine aceste aspecte, se va folosi teatru forum. Bineînţeles, în cadru intercultural, fiecare tară îşi va prezenta tradiţiile şi obiceiurile, învăţând în acelaşi timp despre specificul celorlalte.

Actualitate, Administrație, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: