Breaking News

TURIŞTI EPUIZAŢI FIZIC SPRIJINIŢI DE JANDARMII MONTANI

Sep 03, 2013

Doi turişti străini care se aflau în dificultate în Platoul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani şi salvamontişti.

Astăzi, 3 septembrie a.c., în urma unei solicitări telefonice un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona Muntele Obârşia Ialomiţei, din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se aflau în drumeţie pe traseul montan Vf. Omu-Peştera, nu au mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceaţă, temperatură scăzută).

În urma intervenţiei jandarmilor montani şi salvamontiştilor cei 2 turişti străini, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă la Sinaia, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:

- să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale;

- să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;

- să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;

- să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;

- să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;

- să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

 

 

 

Actualitate, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare