Breaking News

A.P.I.A. efectuează plăţi în avans în cadrul SAPS 2013

Oct 24, 2013

Centrul Judeţean Dâmboviţa al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a autorizat la plata în avans 26.571 de fermieri, reprezentând 96 % din totalul celor care au depus cereri de sprijin în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă SAPS 2013.

De acest avans beneficiază fermierii în cazul cărora s-au finalizat controalele (administrative sau pe teren) şi care îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene si de legislaţia românească.

Pentru anul 2013, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 139,17 euro / ha, iar avansul acordat fermierilor este în cuantum de 62 euro / ha, plăţile fiind efectuate în lei, la cursul de schimb de 4,4020 lei pentru un euro.

În judeţul Dâmboviţa, au depus cerere pentru sprijinul pe suprafaţă 27.678 de fermieri cu o suprafaţă totală de 132.922,13 ha.

În altă ordine de idei, până la data de 28 octombrie 2013 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură primeşte cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine pentru cele două scheme de sprijin: schemă decuplată de producţie în sectorul lapte; schemă decuplată de producţie în sectorul carne. Până la această dată au fost primite 852 de cereri de la crescă torii de bovine din judeţ.

Actualitate, Administrație, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,