Sezonul de off-road se va încheia în Dâmboviţa cu o premieră – CORB 24H Challenge
Club Off-Road Bucureşti (CORB 44)
– reprezentat de Silviu Bulugioiu şi Asociaţia „Împreună pentru Dâmboviţa” reprezentată de preşedintele ei – Andrei Plumb organizează, în perioada 21-23 noiembrie – CORB 24H Challenge – ultima provocare competiţională din sezonul 2013.
Startul în cupa de off-road se va da vineri – 22 noiembrie, iar echipajele au la dispoziţie 24 de ore pentru a parcurge traseul de 170 km din zona Târgovişte-Pucioasa. CORB 24H Challenge va închide sezonul oficial de off-road, care a inclus în acest an etape de campionat naţional şi opt cupe.
Off-road-ul înseamnă aventură, pasiune şi mai ales sportul în care îţi depăşeşeti limitele în cadre naturale excepţionale. Oamenii şi maşina formează o echipă care trebuie să înfrunte traseul gândit întotdeauna pentru a reprezenta o provocare. CORB 24H Challenge este o competiţie care presupune parcurgerea traseului atât ziua, cât şi noaptea, echipajele având la dispoziţie 24 de ore pentru a ajunge la finiş.
Sâmbătă, 23 noiembrie, cei care au rezistat provocării de 24h, dar şi echipajele care vor dori doar să savureze show-ul, vor concura în proba de trial. Acesta va începe la ora 17, în Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte. Trial este un traseu scurt, gândit special pentru un show care să bucure spectatorii şi care să le arate celor prezenţi la ce au fost supuse maşinile şi echipajele în cele 24 de ore petrecute în Subcarpaţii de Curbură.
Traseul CORB 24H Challenge este gândit pentru clasele Open şi Standard. Aceste clase sunt determinate de gradul de pregătire al maşinilor. La clasa Standard poate fi înscrisă orice maşină 4×4, dotată cu diferenţial şi pneuri pentru noroi.
Cei care doresc să vadă de aproape maşinile de off-road, vor putea face acest lucru joi, 21 noiembrie, când Piaţa tricolorului din Târgovişte va deveni gazda CORB 24H Challenge – aici va fi amenajat parcul închis, locul în care maşinile stau când nu sunt pe traseu.
CORB 24H Challenge este un eveniment organizat sub egida Comisiei Naţionale de Off-Road şi al federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul primăriei Municipiului Târgovişte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Romsilva, Jandarmeriei Române, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
„ Asociaţia Împreună pentru Dâmboviţa are drept scop promovarea, sprijinirea şi coordonarea de activităţi care să contribuie la dezvoltarea judeţului Dâmboviţa din punct de vedere economic, social, educaţional, cultural, turistic. Club Off-Road Bucureşti şi-a propus realizarea unui proiect cu puternic impact social privind promovarea modului ecologic de îmbinare a sportului cu motor şi natura, motiv pentru care am decis să-i susţinem şi promovăm”, a declarat Andrei Plumb, preşedintele Asociaţiei Împreună pentru Dâmboviţa.
Ca un preambul la această manifestare inedită pentru judeţ şi iubitorii sporturilor cu motor din Dâmboviţa, Silviu Buligioiu şi Andrei Plumb au susţinut o conferinţă de presă în care au oferit detalii despre această nouă provocare pentru Târgovişte, pentru Dâmboviţa.
Ceea ce se va întâmpla în ultima decadă a lunii noiembrie, este un program pilot pe care organizatorii intenţionează ca în următorii ani să îl extindă. Ideea evenimentului a pornit din dorinţa de a pune în valoare frumuseţile şi potenţialul judeţului, de a promova şi pe această cale Dâmboviţa şi Târgoviştea. Manifestarea de la final de noiembrie are la bază colaborarea dintre două ONG-uri, dar şi dorinţa comună de a promova acest sport, ce-i drept nu la îndemâna oricui. Însuşi Andrei Plumb a explicat că mulţi dintre membrii Clubului, participanţi la competiţie, sunt oameni de afaceri de succes care pot ajuta judeţul şi municipiul Târgovişte. „Sunt mulţumit pentru că au ales Târgoviştea, pentru tot ceea ce poate oferi acest program competiţional şi pentru tot ceea ce se poate dezvolta în viitor”.
Acest sport oferă împătimiţilor, anual, aproximativ 30 de competiţii. Ceea ce se întâmplă în Târgovişte şi în Dâmboviţa constituie un preambul pentru un concurs ce se va desfăşura în 2014 sau 2015, pe parcursul a 7 zile şi va beneficia de participare internaţională. Clubul a dezvoltat, de-a lungul timpului şi parteneriate sociale, implicându-se chiar şi în proiecte care au presupus intervenţia în cazul unor dezastre naturale. În ceea ce priveşte condiţiile de înscriere, vorbim aici despre maşini dotate corespunzător – 4×4. fiecare va avea atât un pilot, cât şi un copilot. Parcurgerea traseului se va face după un rollboock. Se estimează că se vor înscrie aproximativ 20 de maşini. Doritorii se pot înscrie şi numai pentru etapa de trial. Competiţia este organizată după regulamentul Campionatului Naţional. Singura diferenţă este că celelate competiţii se derulau pe aprcursul a două zile, pe când cea actuală se va desfăşura timp de 24 de ore, non-stop. De asemenea, este necesară şi o licenţă de pilot.
Programul CORB 24H Challenge
Joi 21 noiembrie – înscrieri, verificări administrative – Târgovişte
Vineri 22 noiembrie – ora 9,30 – start în provocarea 24 H Campusul Universităţii Valahia
Sâmbătă 23 noiembrie – ora 17 – trial – Campusul Universităţii Valahia
Sâmbătă 23 noiembrie – ora 22 – premierea – party final de sezon 2013.