Breaking News

Aninoasa – Peste 140 de miliarde investiţi în realizarea de proiecte

Oct 13, 2013

„13 octombrie 2013 este data la care Aninoasa intră într-o nouă zodie – zodia civilizaţiei, eleganţei şi modernităţii”, cum declară edilul localităţii, Constantin Maricescu.

În prezenţa prefectului judeţului – Victor Sanda, senatorului Leonardo Badea, preşedintelul CJD – Adrian Ţuţuianu, şefi de deconcentrate, precum şi a numeroşi locuitori ai comunei, au fost inaugurate nu mai puţin de opt obiective. Acestea însumează o muncă titanică, de echipă, ce s-a derulat pe parcursul a trei ani. Fondurile din care au fost realizate proiectele au provenienţă diversă: buget local, buget judeţean, guvernamental, fonduri europene. Este vorba despre canalizare pluvială, DJ , şanţurile pluviale, asfaltare în cele trei sate, extindere 600 mp apă potabilă – reţea 100% în întreaga comună, centru de zi, conservarea specificului cultural românesc – achiziţionarea unor noi costume populare pentru ansamblul folcloric care activează la nivelul comunei, un mini stadion de fotbal dotat cu nocturnă şi gazon artificial. Anul viitor, administraţia se va concentra pe satul Săteni, unde nu există nici măcar un metru de canalizare.

Revenind la asfaltarea DJ 717, pe o lungime de 3,4 kilometri, aceasta s-a făcut cu sprijinul CJD care a contribuit cu 70 % din valoarea lucrării, iar 30% fiind asigurată de către Consiliul Local Aninoasa. Tot în baza unui contract de asociere cu CJD în viitorul apropiat va fi asfaltat şi DJ 718, de la transformator, până la Mănăstirea Viforâta.

„La Aninoasa am atins cele mai înalte culmi în această perioadă, dat fiind contextul financiar internaţional”, a încheiat Constantin Maricescu.

Senatorul Leonardo Badea: „ Nu ştiu dacă sunt multe oraşe din România care să aibă asemnea condiţii. Acest lucru vă califică drept buni gospodari, dar vă şi obligă pe viitor, şi ne şi obligă, ca să aplicăm şi să integrăm aceste proiecte”.

Preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu: „ Aceste obiective înseamnă peste 140 de miliarde de lei investiţi în comună. Sunt bani mulţi, pe care primăria a ştiut să-i atragă şi lucrul acesta face cinste primarului Constantin Maricescu şi echipei sale de la CL Aninoasa”.

În încheierea evenimentului, primarul şi viceprimarul comunei au oferit preşedintelui CJD cheia comunei.

Actualitate, Administrație, Flash, Local, Primari în vizor, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,