Breaking News

Bienala de gravură “ Gabriel Popescu “ la cea de-a VI-a ediţie

Oct 09, 2013

În perioada imediat următoare, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte organizează cea de-a IV-a ediţie a Bienalei de gravură „Gabriel Popescu”. Cei mai buni artişti plastici din ţară se vor reuni la Târgovişte, cu ocazia concursului de gravură Gabriel Popescu. Bienala, ce poartă numele marelui artist care s-a născut şi a locuit pe meleaguri dâmboviţene (Vulcana Pandele), este destinată artiştilor plastici din Republica Moldova şi din România, artişti membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, absolvenţilor şi studenţilor academiilor de artă din ţară. Lucrările pot fi înscrise în concurs până la data de 31 octombrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 22 noiembrie.

Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc vineri, 22 noiembrie 2013, la Muzeul de Istorie, ora 11, iar expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 22.11.2013 – 10.01.2014.

“ Sperăm ca această a patra ediţie să fie una bogată, să avem o participare deosebită. Este o bienală care vine să întregească, alături de cealaltă bienală de artă plastică – Gheorghe Petraşcu – Colecţia de Artă Contemporană a muzeului din Târgovişte “, a declarat, Ovidiu Cîrstina, director al Complexului Naţional “ Curtea Domnească “ Târgovişte.

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: