Breaking News

Calitatea energiei electrice şi a serviciului de furnizare – provocări pentru distribuitori şi furnizori

Oct 03, 2013

Simpozionul „Calitatea energiei electrice – CEE 2013”, aflat la a X-a ediţie, a fost organizat de către SC Electrica SA, SC Electrica Distribuţie Muntenia Nord, SC Electrica Furnizare SA, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Valahia Târgovişte. El a reunit energeticieni şi specialişti în domeniu din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Electrica SA, din universităţile de profil din ţară, precum şi din cadrul firmelor ce activează în acest domeniu. „În condiţiile liberalizării pieţelor de electricitate şi a expansiunii producţiei de energie electrică din surse regenerabile, problemele de calitate a energiei electrice şi de calitate a serviciului de furnizare, reprezintă provocări la adresa distribuitorilor şi furnizorilor de energie electrică. Rezolvarea acestor probleme presupune abordarea unor aspecte de ordin tehnic, economic şi juridic, iar dialogul dintre specialiştii din domeniul industrial, de cercetare, reglementare şi din mediul universitar rămâne o condiţie esenţială în demersul comun al găsirii celor mai eficiente soluţii”, a declarat Paul Dinu, directorul Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA Sucursala Târgovişte.

Ediţiile anterioare ale simpozionului au adus în prim plan conceptul de „smart grid” şi au subliniat impactul semnificativ al relaţiei distribuitori-furnizori-utilizatori în gestionarea problemelor de calitate. „Noua ediţie va continua, cu siguranţă, schimbul de experienţă, idei şi soluţii vizând rezolvarea problemelor de calitate a energiei electrice şi a serviciului de furnizare a energiei electrice în contextul creşterii continue a exigenţei clienţilor”a mai subliniat acesta.

Pe perioada simpozionului este organizată o expoziţie de produse şi tehnologii utilizate în domeniul energiei electrice la care sunt prezente firmele: AEM Timişoara, Eximprod Grup, Energobit Group, ARC Braşov, Electromagnetica, Ronexprim, Amiras C&L, Superlux, Romind, Nakita.

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , ,