Breaking News

“Caracterizez vizita ministrului Mircea Duşa drept fructuoasă, benefică pentru Automecanica Moreni”

Oct 13, 2013

Interviu cu Constantin Bucuroiu, preşedintele Sindicatului Dreptatea Automecanica Moreni

La scurt timp după expoziţia naţională de tehnică militară Expomil 2013, ministrul Apărării Naţionale şi-a făcut timp pentru a vizita cele trei uzine militare din Dâmboviţa, răspunzând astfel solicitărilor preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu şi prefectului Victor Sanda. Mircea Duşa a dialogat cu staff-urile tehnice dar nu a neglijat nici opiniile şi cererile primite din partea sindicatelor. Cum a fost perceput acest adevărat eveniment pentru muncitorii de la Moreni, UM Mija şi Uzina Dragomireşti l-am întrebat pe Constantin Bucuroiu, unul dintre cei mai bătăioşi dar şi ponderaţi lideri, preşedinte al Sindicatului Dreptatea Automecanica.

Domnule preşedinte, cum caracterizaţi recenta vizită întreprinsă la Moreni, Mija şi Dragomireşti de ministrul Apărării?

Vreau să precizez că nu a fost prima întâlnire cu dl. Ministru Duşa. Am mai avut o discuţie cu dânsul pe 18 aprilie iar vizita pe care a întreprins-o săptămâna trecută în judeţ, la solicitarea autorităţilor dâmboviţene, a fost fructuoasă, benefică pentru Automecanica, pentru industria de productie specială în general.

Sunteţi acum mai optimist cu privire la soarta industriei de apărare, având în vedere că nu vorbim despre prima acţiune la un asemenea nivel?

Da şi am să explic şi de ce. Din cele şase puncte pe care le-am avut pe agendă, patru şi-au găsit o soluţionare rapidă. Este vorba despre aplicarea OG nr 32, privind dezafectarea, dezmembrarea şi valorificarea de tehnică militară scoasă din uz, alocarea de fonduri pentru repararea TAB-urilor aduse în acest scop la Automecanica, cu perspectiva asigurării mentenanţei şi pentru alte transportoare. Şi, poate cel mai important aspect, continuarea proiectului în perspectiva fabricării transportorului TBT 8×8. În acelaşi timp prototipul SAUR II urmează să fie testat de Armată, cu posibilitatea achiziţionării pentru dotarea Forţelor Terestre.

Într-un moment destul de dificil pentru industria dâmboviţeană, ar putea deveni cele trei întreprinderi, de la Moreni, Mija şi Dragomireşti, un nucleu de creştere economică?

Sunt întreprinderi de stat şi cu un sprijin mai consistent am putea atinge ţinte ambiţioase. Să luăm cazul Automecanica Moreni. Am arătat ce putem proiectând şi construind SAUR II, un prototip cu performanţe remarcabile. Este un pas important în perspectiva reluării fabricării de transportoare blindate la Moreni, asta însemnând noi locuri de muncă inclusiv la alte întreprinderi.

Ce aşteptaţi de la Guvernul Ponta? Şi vă rog să răspundeţi de această dată în calitate de preşedinte al filialei Teritoriale Dâmboviţa a CNS Cartel Alfa.

În primul rând aşteptăm modificările legislative pe care s-a angajat să le facă. Mă refer la Legea nr 62 a Dialogului Social, la Codul Muncii şi la Legea Pensiilor, care a fost făcută parcă în bătaie de joc în timpul guvernării Boc. Înţelegem că trecem printr-o etapă mai dificilă dar aşteptăm onorarea promisiunilor şi intrarea în normalitate.

Actualitate, Administrație, Interviul Săptămânii, Local, Primari în vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare