Breaking News

Începe ECOlimpiada Elevilor

Oct 24, 2013

Pentru al doilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, aduce ECOlimpiada Elevilor în școlile din România. Programul educațional se va desfășura în perioada 24 octombrie 2013 – 4 aprilie 2014, în 33 de localități din țară.

ECOlimpiada Elevilor este un program dinamic, desfășurat sub forma unei competiții școlare, care se adresează elevilor de clasa a III-a și a IV-a. Programul are și o componentă didactică, care presupune parcurgerea auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”, manual care le pune la dispoziție celor mici lecții educative despre colectarea separată a deșeurilor de ambalaje și procesul de reciclare.

„Anul trecut, proiectul a trezit interesul a aproximativ 15.600 de elevi, un număr record spunem noi. Succesul pe care l-am avut, cât și solicitări primite din partea cadrelor didactice imediat după încheierea primei etape, ne-au motivat să revenim anul acesta cu programul educațional ECOlimpiada Elevilor în și mai multe localități din România.

Sperăm că demersul nostru constructiv va avea ecou pe termen lung și că eforturile noastre vor fi din ce în ce mai vizibile în fiecare an”, declară Sorin Cristian Popescu – director general Eco-Rom Ambalaje.

În cadrul proiectului, fiecare cadru didactic participant va parcurge, împreună cu elevii, lecțiile educative din manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele” astfel încât, pe perioada vacanței de iarnă, cei mici să realizeze câte o compunere care să reflecte informațiile dobândite. Cele mai bune compuneri vor fi înscrise pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro pentru a fi evaluate atât de o comisie specializată, cât și de public, prin acordarea de voturi.

Programul educațional ECOlimpiada Elevilor se va desfășura pe durata primului semestrul al anului școlar 2013/2014, în școlile din Aiud, Arad, Bacău, Baia Mare, București, Câmpia Turzii, Câmpulung Moldovenesc, Constanța, Craiova, Cugir, Deva, Focșani, Galați, Iași, Mediaș, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Roman, Săliște-Sibiu, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea, Vaslui, Vulcan-Aninoasa, Zalău.

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,