Breaking News

La Raciu a fost finalizată reabilitarea infrastructurii şcolare

Oct 17, 2013

În comuna Raciu a fost finalizată reabilitarea infrastructurii şcolare. Ultima dintre instituţiile de învăţământ care necesita modernizarea, era Şcoala Şuţa Seacă. Iată că şi acest obiectiv a fost terminat. A fost o investiţie făcută în timp, astfel că satisfacţia finalizării ei a fost cu atât mai mareă. Acum, primarul comunei, Grădinaru Vasile, spune cu mândrie că, în cele trei sate componente ale localităţii – Siliştea, Raciu şi Şuţa Seacă – elevii şi profesorii beneficiază de cele mai bune şi moderne condiţii pentru desfăşurarea actului educativ.

Şcoala de la Şuţa Seacă a însumat 7 ani de muncă. Reabilitarea ei, realizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar, se ridică la valoarea de 18 miliarde. A fost făcută cu mai multe surse de finanţare – ne referim aici la Programul PriRural, prin Banca Mondială – care reprezintă ponderea, Guvernul României, dar o contribuţie locală, de la bugetul propriu al comunei.

Ministerul Educaţiei a asigurat mobilierul necesar fiecărei săli de clasă. Şcoala dispune de 4 săli de clasă, 2 laboratoare, 1 sală de sport, bibliotecă şi cancelarie. Efectivul de elevi este de 96, la care se adaugă 21 de preşcolari. De asemenea, aici îşi desfăşoară activitatea 13 cadre didactice. Toţi aceştia beneficiază acum de condiţii moderne, un ambient plăcut şi, evident, confortul necesar.

DJ 702 B – reabilitat

O investiţie făcută de către CJD în comuna Raciu este reabilitarea DJ 702 B – covor asfaltic pe o lungime de 700 de metri, obiectiv inaugurat tot ieri.

„Raciu începe să capete condiţii de oraş – are tot ceea ce este necesar unei comunităţi moderne, europene”, a precizat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD.

Drumul a costat 5,5 miliarde. Dificultatea lucrării a constat în faptul că s-a turnat asfalt, după ce, iniţial, a fost beton. În viitor CJD va acorda sprijin pentru finalizarea căminului cultural, un sediu nou de primărie, reţeaua de apă şi canalizare, dar şi drumul de la Lucieni la Raciu care se va executa în luna martie anul viitor – 2,2 kilometri de drum.

Edilul comunei, Grădinaru Vasile, a acordat diplome de mulţumire tuturor celor ce au sprijinit localitatea. Nu a uitat să mulţumească, în mod special lui

Preda Costel (directorul Romsilva) şi Nelu Badea (patronul unui cunoscut restaurant) – fii ai satului.

 

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,