Breaking News

Lorelai merge mai departe cu optimism

Oct 04, 2013

Alberta Moşneguţu, cunoscută sub numele de Lorelai, fetiţa care s-a născut fără mâini şi fără femur la ambele picioare şi-a lansat astăzi la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu primul ei CD şi volumele de proză “Creştinarea lui Dracula în cetate” şi “Eroii, iubirile mele”.

Alături de Lorelai a fost ca de fiecare dată senatorul Sorin Roşca Stănescu, care este legat printr-o relaţie de prietenie profundă cu Lorelai şi cu asistentul maternal ce a avut grijă de aceasta, care a devenit, prin toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru ea, o adevărată mamă. Sorin Roşca Stănescu a ţinut să transmită tuturor celor prezenţi, copii, cadre militare, profesori, că Lorelai este un exemplu pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei care nu s-au născut cu probleme de sănătate: “Diferenţa dintre un înger şi un neînger este că îngerul dăruieşte mai mult decât primeşte. Cea mai importantă capacitate a lui Lorelai este că e capabilă să ofere mai multă iubire, decât primeşte. Şi asta îi dă toată puterea. Am avut şansa extraordinară de a o avea musafir pe Lorelai şi vreau să vă spun că a făcut filosofie. Şi cât ea făcea filosofie, eu am ascultat şi vă dau cuvântul de onoare că de multe ori am rămas impresionat, pentru că ea este un amestec de copil frumos, deschis şi de om extrem de matur“.

Ivan Ivanoff, secretarul general al CJD, impresionat de cazul lui Lorelai, prezent şi el la această întâlnire de suflet, a mărturisit celor prezenţi că o cunoaşte pe fetiţă de la naştere: “La vremea respectivă, când s-a născut, poate Dumnezeu ne-a luminat mintea ca din paleta de asistenţi maternali pe care am avut-o la acea vreme, să o alegem pe această doamnă să-i fie mamă Albertei. A fost cea mai inspirată alegere pe care a putut să o facă Comisia de protecţie a copilului”.

Primăria Municipiului Târgovişte a fost reprezentată de viceprimarul Ciprian Prisăcaru, care a declarat că nu a venit doar pentru a reprezenta primăria, ci mai ales pentru că a rămas impresionat de aptitudinile Albertei.

Actualitate, Flash, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,