Breaking News

“Mai multă seriozitate din partea autorităţilor !”

Oct 14, 2013

Sondaj de opinie: Ce sugeraţi autorităţilor pentru rezolvarea situaţiei persoanelor fără adăpost?

Mai multă seriozitate din partea autorităţilor !

Locuinţe sociale, adăposturi, cantine şi locuri special amenajate, acestea sunt doar câteva dintre părerile oamenilor în ceea ce priveşte rezolvarea situaţiilor persoanelor fără adăpost. În judeţul Dâmboviţa, sunt din ce în ce mai mulţi oameni care trăiesc pe străzi pentru că nu au o locuinţă. Noi am vrut să vedem ce soluţii sugerează cetăţenii, autorităţilor, în acest caz. Citiţi mai jos cum au răspuns intervievaţii la întrebarea noastră legată de acest subiect.

 

Silvia Alecxandru, 22 de ani, studentă: ”Din punctul meu de vedere autorităţile sunt direct responsabile de această situaţie şi cred că ar trebui să se îngrijească, astfel încât fiecare om aflat în această situaţie să aibă un acoperiş deasupra capului” .

Valentin Ionescu, 43 de ani, electrician: ”Părerea mea despre această situaţie, nu este una bună şi consider că autorităţile trebuie să aranjeze locuinţe sociale pentru aceşti oameni, accesând fondurile disponibile” .

Claudia Marinescu, 36 de ani, casier: ”Eu cred că cea mai bună soluţie în rezolvarea acestei situaţii este amenajarea unui centru special pentru aceste persoane, unde oamenii să beneficieze de un pat şi o masa caldă”.

Gheorghe Tătaru, 63 de ani, pensionar: ” Mi se rupe sufletul de aceşti oameni, vă spun sincer. Eu cred că autorităţile trebuie să se organizeze, astfel încât persoanele aflate în această situaţie să beneficieze de o locuinţă socială”.

Violeta Necşoiu, 32 de ani, asistent vânzări: ”Eu le-aş sugera autorităţile să fie mai atente în astfel de cazuri şi să apeleze la fondurile necesare pentru realizarea unor locuinţe modeste pentru aceşti oameni”.

Paul Viuleţ, 37 de ani, şomer: ”Eu cred că ar trebui protejate astfel de persoane, prin construirea unor locuinţe special amenajate pentru ei. Cred că aceşti oameni ar trebui să beneficieze şi de o cantină specială”.

Gabriela Năstase, 54 de ani, asistent medical: ”Am observat şi eu că într-adevăr sunt din ce în ce mai multe persoane de acest gen, pentru care nimeni nu face nimic. Îmi pare rău că autorităţile sunt indiferente în faţa acestei situaţii. Le-aş sugera să se implice mai mult din punct de vedere material”.

Petre Dumitru, 65 de ani, pensionar: ”Această situaţie demonstrează nepăsarea autorităţilor care evită să se implice în cazurile cu adevărat importante pentru judeţul nostru”.

Ion Enăchescu, 62 de ani, pensionar: ”Părerea mea e că ar trebui amenajate centre speciale, unde oamenii să poată beneficia de îngrijiri modeste şi de un acoperiş deasupra capului”.

Maria Apostolache, 27 de ani, consultant financiar: ”Eu cred că autorităţile ar trebui să creeze mai multe locuinţe sociale, care să dispună de strictul necesar pentru aceşti oameni”.

Daniel Avram, 39 de ani, taximetrist: ”Autorităţile sunt responsabile de această situaţie, fără doar şi poate. Dacă acestea şi-ar da interesul mai mult, cu siguranţă nu ar mai exista atâţia oameni fără adăpost în Dâmboviţa”.

Constantin Păunscu, 56 de ani, inginer: ”Le-aş sugera autorităţilor să se implice mai mult în problemele oamenilor simpli, să fie mai atenţi când vine vorba de oameni care chiar au nevoie de ajutorul lor”.

Mihai Popescu, 43 de ani, muncitor construcţii: ”Din punctul meu de autorităţile locale şi judeţene ar trebui să se unească în astfel de cazuri şi să construiască mai multe locuinţe şi cantine sociale”.

Cristian Albu, 28 de ani, agent vânzări: ”Sunt dezamăgit de autorităţile noastre, care nu se implică mai deloc în problemele cetăţenilor şi le-aş sugera să dea dovadă de seriozitate în faţa noastră, a proştilor care i-am votat”.

Alexandru Mareş, 48 de ani, profesor: ”În legătură cu această situaţie, le-aş sugera autorităţilor să se organizeze, astfel încât să construiască mai multe locuinţe sociale pentru persoanele fără adăpost”.

Iuliana Petrescu, 26 de ani, secretară: ”Părerea mea e că persoanele fără adăpost au nevoie cu adevărat de sprijinul autorităţilor, care ar trebui să se îngrijească mai mult de situaţia lor”.

Ioana Ionescu, 23 de ani, studentă: ”Din punctul meu de vedere, cazul acestor persoane fără adăpost este într-adevăr alarmant, drept pentru care autorităţile trebuie să pună piciorul în prag şi să facă ceva pentru soluţionarea acestei probleme”.

Laurenţiu Moise, 41 de ani, manager firmă: ”Părerea mea e că autorităţile ar trebui să aibă în vizor această problemă a persoanelor fără adăpost şi să găsească ei cea mai bună soluţie pentru binele tuturor”.

Elena Zamfir, 45 de ani, economist: ”Le-aş sugera autorităţilor să îşi dea interesul mai mult şi să se gândească la faptul că aceste persoane chiar au nevoie de ajutorul şi implicarea lor”.

Vlad Mihăiescu, 32 de ani, anlist programator: ”Părerea mea e că locuinţele sociale sunt cea mai bună soluţie. Atât timp cât vor exista locuinţe pentru toată lumea, problema s-ar remedia încetul cu încetul”.

Luiza Bărbulescu, 27 de ani, educatoare: ”Într-adevăr, problema persoanelor fără adăpost este una serioasă, iar autorităţile trebuie să se organizeze astfel încât aceşti oameni să beneficieze de cât mai mult ajutor”.

Corina Burlacu, 38 de ani, casnică: ”Din punctul meu de vedere, singura soluţie ar fi adăposturi cât de cât modeste unde oamenii pot sta liniştiţi, la căldură”.

Ana Maria Negoescu, 33 de ani, vânzătoare: ”Eu cred că autorităţile ar trebui să fie mai responsabile şi le-aş sugera să ia măsuri serioase în ceea ce priveşte această situaţie”.

Rodica Vonea, 62 de ani, pensionară: ”Persoanele fără adăpost au nevoie de ajutor, iar asta înseamnă în primul rând o locuinţă. Părerea mea e că autorităţile ar trebui să asigure o locuinţă socială pentru fiecare familie aflată în această situaţie”.

 

Actualitate, Administrație, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare