Breaking News

Planul urbanistic zonal pentru fosta UM Gară, aprobat de consilierii judeţeni

Oct 24, 2013

Astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, consilierii judeţeni şi-au dat girul pentru “Planul urbanistic zonal pentru Schimbare destinație imobile și realizarea de obiective publice administrative, sportive, de prestări servicii, alimentație publică și comerț”, la fosta UM Gară (Școala de Cavalerie). Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 26,5 ha, structurată în cinci mari zone. Ne referim aici la: dotări sportive, zonă comercială și de servicii, unități administrative ale CJD, sedii noi și un parc public.

Vom reda în detaliu, componenţa fiecărei zone.

Zona dotărilor sportive: un stadion pentru care există studiu de fezabilitate, pentru o capacitate de 10.000 de locuri, care ar putea fi adaptat pentru o capacitate de 16 – 17 000 de locuri, un teren de fotbal, trei terenuri de minifotbal descoperite și unul acoperit, vestiare și grupuri sanitare pentru dotările de antrenament, 700 de locuri de parcare, un teren de tenis pentru o capacitate de 1200 – 1500 de locuri, 9 terenuri de tenis de antrenament, cu 150 de locuri de parcare, un hotel de 200 de locuri cu toate facilitățile pentru cantonament.

Zona comercială și de servicii: două unități de tip supermarket cu utilități și 500 locuri de parcare, sediul RAR, cu două fluxuri de verificare și testare.

Zona de unități administrative ale consiliului: Muzeul Școlii de Cavalerie, amenajat în clădirea fostei Școli de Cavalerie, sediu ISU, pentru care există proiect și resurse financiare, amenajat în 3 clădiri existente, sediul Serviciului Public de Apă, într-o clădire existentă, sediul Serviciului pentru Evidența Informatizată a Persoanei și Sediul Arhivei de Stare Civilă, în clădiri existente, sediul Arhivei CJD, în clădire existentă, sediul Arhivelor Statului, în clădire existentă, sediul Școlii de Artă (dans), în clădire existentă.

Zona de sedii noi : sediul unei unități administrative reprezentative a județului, ce se va fixa ulterior, sediul centrului de afaceri, proiect aflat în stadiu de SF, 160 de locuri de parcare.

Zona parc public: 2,3 ha vor fi amenajate ca parc.

Actualitate, Administrație, Politică, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: