Breaking News

Ziua Mondială a Educaţiei

Oct 03, 2013

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, au organizat săptămâna aceasta o activitate cu tema ” Profesorul- între ideal şi realitate ”.

Scopul evenimentului a fost conturarea profilului educatorului ca actor, al cărui rol este şcoala.

Concepută ca un work-shop, activitatea a fost adresată dascălilor de ieri şi de azi, precum şi celor de mâine, în prezent elevi ai Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino  Târgovişte sau studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte.

Oaspeţii de onoare ai evenimentului au fost cadre didactice, precum şi elevi sau studenţi ai unităţilor de învăţământ cu profil pedagogic din judeţul Dâmboviţa.

Atmosfera a fost întreţinută de grupul vocal „Glissando” de la Palatul Copiilor Târgovişte, care a oferit în semn omagial, un moment artistic tuturor celor care slujesc şcoala ca pe o profesiune de credinţă.

“ În viziunea noastră cadrul didactic este acela care niciodată nu trebuie să mimeze ci este obligat prin vocaţie să joace asumat rolul de a forma oameni, atitudini, conştiinţe şi valori, iar pentru acest argument Casa Corpului Didactic Dâmboviţa şi-a propus să omagieze omul de la catedră aşa cum este între ideal şi realitate dincolo de şabloane, de legende şi stereotipuri”, a menţionat prof. Aura Solomon, director la Casa Corpului Didactic Dâmboviţa”.

 

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , ,