Breaking News

Ambasadorul Marii Britanii, interesat de potenţialul economic al judeţului

Noi 15, 2013

Excelenţa Sa Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România – Martin Harris a efectuat o vizită în judeţul nostru. Primul punct din programul său l-a constituit întâlnirea cu executivul Primăriei Municipiului Târgovişte – primarul Gabriel Boriga, viceprimarii Ioan Ţuţuianu şi Ciprian Prisăcaru şi city managerul Gabriel Cioacă. Pe tot parcursul vizitei, înaltul oaspete a fost însoţit de deputatul Georgică Dumitru care a avut un rol decisiv în realizarea acestor întâlniri.
„Pentru mine este o plăcere deosebită să mă aflu la Târgovişte. Am şi un scop personal, dar şi profesional. Profesional – aş dori astăzi să mă întâlnesc cu mediul de afaceri pentru a afla care sunt posibilităţile pentru o colaborare cu Marea Britanie, în primul rând în industria de apărare, dar şi în alte domenii. Am discutat cu domnul primar care sunt priorităţile pentru dezvoltarea oraşului Târgovişte şi care sunt posibilităţile pentru o colaborare sau pentru proiecte sociale şi comerciale. Am şi un scop personal – am absolvit facultatea de istorie şi pentru mine este foarte important să vizitez vechea capitală a Ţării Româneşti. De abia aştept să aflu mai mult despre istoria veche şi bogată a acestui oraş”, a declarat ambasadorul Marii Britanii.
„Este o persoană foarte interesată de zona noastră şi sper să îi dăm suficiente motive să revină cât de curând aici, la noi, la Târgovişte”, a declarat primarul Târgoviştei.
Vizita a continuat la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. A urmat Automecanica Moreni, unde a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu şi parlamentarii Georgică Dumitru,  Ionuţ Săvoiu şi Stanciu Zisu.
Excelenţa Sa a apreciat expoziţia de tehnică militară şi s-a arătat interesat de TBT 8×8, transportorul proiectat la Moreni. De asemenea s-a plimbat cu SAUR 2 în poligonul societăţii, în cadrul unei demonstraţii de mobilitate.
“Am observat că România are capabilități foarte importante în industria de apărare. Și noi în Marea Britanie avem. Sper să colaborăm pe proiecte comune ale industriei de apărare, pentru că suntem în NATO, avem o colaborare bună între forțele armate, fiind împreună în Afganistan. Cred că putem colabora și în industrie în cadrul conceptului NATO – Smart Defense”, a declarat Excelenţa Sa. De asemenea, şi-a exprimat interesul pentru o posibilă colaborarare şi în domenii precum turismul, agricultura și industria textilă.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare