Breaking News

“Nimănui nu-i pasă cu adevărat de binele nostru – fiecare îşi vede propriul interes”

Noi 06, 2013

Sondaj de opinie: Credeţi că există o justificare a majorării biletului de călătorie la transportul în comun, în raport cu condiţiile pe care le oferă acest transport?

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Târgovişte a fost majorat preţul pentru transportul public. Astfel, un bilet care costa 1,5 lei ajunge astăzi la 2 lei. Această hotărâre a fost luată în baza votului dat de consilierii PDL; PNL şi PPDD. În ceea ce îi priveşte pe consilierii locali ai PSD, aceştia consideră că firească era consultarea publică, motiv pentru care nu au votat respectiva hotărâre. Cu toate acestea, ea a fost aprobată. Noi am vrut să vedem ce părere au târgoviştenii. Aceştia şi-au manifestat dezamăgirea. Citiţi mai jos cum au răspuns intervievaţii la înrebarea noastră legată de acest subiect.

Daniel Paraschiva, 27 de ani, agent de vânzări: ”Nu pot avea o părere bună despre această situaţie. Acesta este furt pe faţă. În niciun oraş din ţară preţul biletului la transportul public nu ajunge la doi lei” .

Marcel Ropcea, 42 de ani, inginer: ”Consilierii noştri nu ştiu de unde să-şi mai tragă bani în buzunarul lor şi s-au gândit că una dintre soluţiile cele mai bune ar fi majorarea preţului la transportul public, este evident acest lucru”.

Ioan Mogoşanu, 64 de ani, pensionar: ”Am o părere foarte proastă bineînţeles. Ce rol are această majorare, să scoată bani de pe urma noastră, de parcă nu ar scoate de ajuns din taxele şi impozitele care le plătim lunar?” .

Cecilia Savu, 63 de ani, pensionară: ”Nu ştiam despre această majorare, suntem dezamăgiţi pe zi ce trece de autorităţile locale. Nu am nicio aşteptare de bine în ceea ce priveşte acţiunile lor”.

Cornelia Stanciu, 37 de ani, asistent medical: ”Părerea mea e că această majorare nu este deloc binevenită la noi în oraş unde situaţia financiară este foarte proastă. Eu cred că se putea amâna, încercând să-şi tragă bani de pe alte părţi ”.

Mihai Dragomir, 53 de ani, mecanic auto: ”Am o părere proastă bineînţeles. Nu văd rostul acestei majorări, mai degrabă aceştia îşi doresc să fure cât mai mult, nu le pasă de locuitorii acestui oraş”.

George Pavelescu, 32 de ani, consilier financiar: ”Nu pot avea o părere bună despre această decizie. Ba din contră, mi se pare un furt din partea Consiliului Local” .

Alexandru Matei, 34 de ani, şomer: ”Sunt de părere că aceşti consilieri ar trebui să aibe alte priorităţi cum ar fi locurile de muncă, străzile, nu majorarea biletului de călătorie, care zic eu, putea să mai aştepte”.

Adrian Ivan, 28 de ani, şomer: ”Nu este tocmai bine ceea ce se întâmplă în oraşul nostru. Cu aceste majorări de taxe nu vom ajunge nicăieri. Ar trebui menţinut un echilibru în ceea ce priveşte bugetul târgoviştenilor şi taxele pe care le au de plătit. La noi, în Târgovişte, nu se întâmplă asta”.

Mircea Cristescu, 46 de ani, muncitor construcţii: ”Nu am o părere bună, însă nu am aşteptări bune în ceea ce priveşte deciziile luate de Consiliul Municipal Târgovişte. Din partea lor, ne putem aştepta la ce e mai rău. Acum au mărit preţul biletului de călătorie la transportul public, mare ispravă ce au făcut !”.

Irinel Botez, 41 de ani, şofer: ” Părerea mea este că această majorare nu este tocmai bună, deşi nu este o sumă prea mare, în buzunarul târgoviştenilor sigur se va simţi”.

Florentina Ţuţea, 29 de ani, casnică: ”Nu am o părere bună, bineînţeles, este o decizie nu tocmai bună din partea Consiliului Local, drept pentru care ne face să fim dezamăgiţi de activitatea lor”.

Elena Popescu, 42 de ani, contabilă: ” Am o părere proastă. În loc să ia decizii cât mai bune pentru noi, locuitorii oraşului, toţi sunt numai pentru ei, îşi urmăresc propriul interes, iar de noi nu le pasă. Foarte urât din partea lor !”

Valentin Dinescu, 23 de ani, student: ”Nu am o părere bună, nicio majorare de taxe nu este bine primită de târgovişteni. Avem alte aşteptări din partea consilierilor noştri”.

Robert Grozea, 28 de ani, şomer: ”O părere proastă bneînţeles, nu văd scopul acestei majorări, probabil vor să-şi tragă bani în propriul buzunar, aşa cum au fost obişnuiţi de-a lungul timpului”.

Cristian Florea, 33 de ani, analist programator: ”Politicienii noştri, indiferent de culoarea politică îşi văd doar propriul interes. La fel se întâmplă şi cu această majorare, probabil vor avea câştiguri de pe urma târgoviştenilor, de aceea au luat această decizie”.

Iuliana Mareş, 45 de ani, jurist: ”Părerea mea e că această majorare are nişte scopuri bine stabilite, care vor fi atinse, cu luarea acestei decizii” .

Ion Andreescu, 65 de ani, pensionar: ”Nu pot avea decât o părere proastă. Prin această majorare ne dăm seama de caracterul acestor oamenii care au un sigur ţel – acela de a se îmbogăţi de pe urma noastră, a cetăţenilor simpli, locuitorii Târgoviştei” .

Emil Brezeanu, 72 de ani, pensionar: ”Fără nicio jenă pot spune că este o mare nesimţire ceea ce se întâmplă în oraşul nostru, nimănui nu-i pasă cu adevărat de binele nostru, fiecare îşi vede propriul interes. La fel este şi cu această majorare, probabil au văzut că pot fura mai mult decât până acum”.

Andrei Cojocaru, 24 de ani, student: ” Nu am o părere bună. Nicio majorare nu este binevenită în oraşul nostru, unde situaţia financiară este una critică ”.

Marian Păunescu, 60 de ani, pensionar: ” Am o părere foarte proastă, nu ne mai surprinde nimic în ziua de azi, ne-am dat seama de caracterul acestor persoane care pur şi simplu îşi văd doar propriul interes ” .

Gheorghe Tocuţ, 67 de ani, pensionar: ” Am auzit despre această majorare, ceea ce nu mi se pare o decizie tocmai bună. Cred că oraşul nostru avea alte priorităţi la ora actuală ”.

Şerban Andrei, 39 de ani, administrator firmă: ” Nu am o părere bună, însă deciziile acestea nu ne surprind cu absolut nimic, ne putem aştepta la ce este mai rău din partea lor ” .

Pavel Mihalache, 64 de ani, pensionar: ” Toate aceste majorări au un singur obiectiv, noi ştim prea bine care este şi autorităţile la fel. Nu putem decât să inghiţim şi să îndurăm” .

Viorel Petrescu, 48 de ani, inginer: ” Nu am o părere bună, dar ne putem aştepta la orice din partea Consiliului Local”.

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare