Breaking News

Primul ministru Victor Ponta a vizitat noua linie de producţie de la Arctic

Noi 01, 2013

Arctic, una dintre cele mai importante companii, totodata un adevărat brand al României, şi-a extins capacitatea de producţie cu 25 %. Acest lucru a fost posibil mulţumită unui ajutor de stat de 10,2 milioane de euro acordat de Guvernul României, completat cu o investiţie proprie de 13,2 milioane de euro, fiind pusă la punct o nouă linie de fabricaţie.

Astfel, cu un plan de afaceri sustenabil, capacitatea fabricii de la Găeşti a crescut la 2,5 unităţi frigorifice pe an şi, până la finalizarea investiţiei, vor fi create 572 de noi locuri de muncă.

La un an de la demararea proiectului, primul ministru Victor Ponta a revenit la Găeşti, unde a fost primit de Levent Cakiroglu, preşedintele Grupului Koc, unul dintre cele mai importante din Turcia şi CEO al Grupului Arcelik

Pe parcursul vizitei, alături de premier s-au aflat preşedintele Adrian Ţuţuianu şi prefectul Victor Sanda, fiind prezenţi şi numeroşi parlamentari USL de Dâmboviţa: senatorii Valentin Calcan şi Leo Badea şi deputaţii Stanciu Zisu, Radu Popa, Georgică Dumitru. Ca susţinător constant al legăturilor bilaterale şi fost vicepreşedinte al Camerei de Comerţ România Turcia, de la eveniment n-a lipsit Andrei Plumb, directorul de programe al Clubului Social Democrat Dâmboviţa.

Adresându-se asistenţei, primul ministru a spus că ” Arctic este o companie cu care România se mândreşte, care poate fi un model de colaborare economică şi strângere a relaţiilor cu Turcia.(…) Realizând acestă investiţie, înseamnă că Arctic are viitor.”

Dacă “modelul ” de la Găeşti poate reprezenta un punct de plecare în dezvoltarea parteneriatului cu Turcia l-am întrebat şi pe dl. Andrei Plumb:” Sută la sută da! Exact cum a spus şi domnul prim ministru Victor Ponta, avem foarte multe de învăţat de la oamenii de afaceri turci. De la viteza cu care se organizează şi până la modul în care fac performanţă. La Găeşti a fost şi este un parteneriat credibil.”, a spus directorul de programe al Clubului Social Democrat Dâmboviţa.

Actualitate, Administrație, Flash, Politică, Stirea Zilei, VIPuri

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,