Breaking News

Breaking News

Târgovişte – ajutoare igienico-sanitare pentru prevenirea şi evitarea hepatitei

Noi 15, 2013

Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul primăriei şi în colaborare cu Direcţia Sanitară Dâmboviţa, dacă Consiliul Local Municipal îşi va da astăzi acordul, vor oferi ajutoare igienico-sanitare pentru prevenirea şi evitarea hepatitei A în zona Romlux.

La sfârşitul lunii iulie, în zona Romlux, Direcţia de Sănătate Publică a identificat un focar de hepatită A. Împreună cu Primăria Municipiului Târgovişte a fost întocmit un plan comun, ce a a vut drept efect stoparea focarului în proporţie de 90-95%.

În urma cartagrafierii realizate la data de 30 octombrie, de către Compartimentul de Asistenţă Medicală Comunitară din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială Târgovişte, în colaborare cu DSP Dâmboviţa, s-a constatat creşterea numărului de persoane cu hepatită virală tip A, cu preponderenţă la copii, cel mai mic fiind în vârstă de 7 luni. Au fost realizate anchete sociale şi s-a constat că 100 de familii au nevoie de produse pentru igiena personală şi a locuinţei, în vederea prevenirii şi evitarea răspândirii virusului.

Având în vedere apariţia şi persistenţa focarului de hepatită virală tip A, urmare a igienei precare a comunităţii din cartierul Romlux, se impune remedierea deficienţelor igienico-sanitare, prin distribuirea de pachete cu produse de curăţenie şi îngrijire personală, pentru o perioadă de două luni. Distribuţia va fi făcută de către Direcţia de Asistenţă Socailă, prin Serviciul de Asistenţă Socială şi Direcţia de cabinete şcolare, cu condiţia ca familiile să prezinte dovada de la medicul de familie că s-au prezentat şi vaccinat împotriva virusului hepatic tip A. Populaţia de acolo refuza şi să se vaccineze. Pe lângă faptul că li se va acorda ajutor transpus în hrană, produse de curăţenie, vitamine, vor fi şi vaccinaţi, pentru că aceste ajutoare vor fi date doar în centrele medicale şcolare, aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială, astfel încât copiii vor trebui să vină personal, însoţiţi de părinţi şi vor fi şi vaccinaţi împotriva virusului hepatic.

Ajutoarele vor fi acordate timp de două luni, astfel încât să se creeze un anumit grad de creştere a confortului în aceste familii.

Dacă proiectul va avea efectul scontat, va exista probabil şi o continuare a acestuia.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare