Breaking News

Trei săptămini în plus pentru solicitarea sprijinului pentru crescătorii de oi şi capre

Noi 25, 2013

A fost adoptata hotărârea de guvern prin care modifică actul normativ privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate.

Ca principal element de noutate se introduce o nouă perioadă de depunere a cererilor de sprijin, respectiv 25 noiembrie – 13 decembrie 2013, întrucât anul 2013 reprezintă primul an de aplicare a schemei de ajutor specific pentru crescătorii de ovine/caprine, iar numărul de cereri depuse initial pentru solicitarea ajutorului specific a fost foarte mic. În prima perioadă, în Dâmboviţa au solicitat sprijin 68 de crescători pentru un efectiv total de 7294 animale.

De asemenea, hotărârea de guvern prevede simplificarea documentației necesare pentru solicitarea ajutorului specific, creându-se astfel posibilitatea depunerii unui singur tip de document care să ateste eligibilitatea animalelor pentru care se solicită sprijinul financiar, luându-se în considerare situațiile concrete din teritoriu referitoare la mișcarea animalelor.

Actualitate, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,