Breaking News

A fost inaugurat hangarul de mentenanţă pentru aeronavele C130 Hercules

Dec 04, 2013

În contrapartidă la cele 254 hectare de la Titu, pe care a fost construit Centrul Tehnologic Renault, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a construit, la Baza Aeriană Otopeni, cel mai modern hangar de mentenanţă pentru aeronavele de tip C 130 Hercules. Obiectivul a fost inaugurat, marţi dimineaţa, de Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale şi Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa. Au mai participat la ceremonie ofiţeri superiori din cadrul Forţelor Aeriene, ofiţeri şi piloţi de la Flotila 90 de Transport Aerian Otopeni, senatorul Valentin Calcan, deputaţii Georgică Dumitru şi Ionuţ Săvoiu.

Construcţia hangarului a durat patru ani iar costurile totale s-au ridicat la 18,133 milioane lei, din care peste 15,8 milioane lei contribuţia Consiliului Judeţean şi 2,28 milioane de la bugetul MapN.

Suma alocată acestui proiect de la bugetul judeţului a fost de 0,83 milioane de lei, restul de bani fiind asigurat de la bugetul de stat. Ministrul Mircea Duşa a declarat că este cel mai modern hangar de mentenanţă din dotarea Armatei şi a remarcat faptul că administraţia dâmboviţeană se numără printre puţinele din ţară care şi-au onorat angajamentele faţă de Armată. Şi preşedintele Adrian Ţuţuianu s-a declarat mulţumit că proiectul a fost dus la bun  sfârşit avantaje fiind atât pentru Dâmboviţa, Titu devenind un pol de creştere economică a judeţului, cât şi pentru Ministerul Apărării.

 

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,