Breaking News

Ambasadorul Finlandei, oaspete al UVT

Dec 04, 2013

Universitatea Valahia din Târgovişte a primit vizita Excelenţei Sale Ulla Vaisto – ambasadorul Finlandei la Bucureşti.

Diplomatul finlandez, în alocuţiunea sa, a vorbit,  despre Ziua Naţională a României, însemnătatea Unirii de la 1918 şi importanţa acesteia şi ne-a urat “La mulţi ani!” pentru 1 Decembrie. A continuat prin a face o scurtă prezentare a Finlandei şi a cadrului istoric în care, la 1917, această ţară şi-a căpătat independenţa. Sunt aspecte care coincid cu reperele noastre istorice şi mă refer aici la 1 decembrie 1918 şi la 6 Decembrie – data la care Finlanda sărbătoreşte Ziua naţională.

Universitatea târgovişteană a dezvoltat până acum trei importante colaborări cu Finlanda, dar doreşte să continue şi acestea să capete amploare.

Întâlnirea de a continuat cu conferinţa ”Independenţa Finlandei în perspectivă istorică”. Aceasta a fost organizată ca mesaj dedicat apropiatei sărbătoriri a independenţei Finlandei, în data de 6 decembrie, dar şi pentru promovarea patrimoniului cultural târgoviştean.

În programul vizitei au mai fost incluse: vizita la Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească”, Mănăstirea Dealu, vizita la Punctul Muzeal ”Metamorfozele unui loc al memoriei” (clădirea fostului Comandament al Garnizoanei Târgovişte).

Scopul întrevederii a fost reprezentat de promovarea unui cadru favorabil cooperării şi dialogului intercultural, ca fundament pentru consolidarea unor parteneriate durabile, valoroase, care să permită creşterea sustenabilităţii, atractivităţii şi competitivităţii universităţii şi comunităţii noastre târgoviştene.

 

Actualitate, Administrație, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,