Breaking News

Comercianţi de articole pirotehnice, reţinuţi de poliţie

Dec 11, 2013

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au surprins în flagrant doi tineri, de 19, respectiv 21 de ani, în timp ce deţineau asupra lor, în vederea comercializării, 1.100 de articole pirotehnice, din clasa a II-a.

Faţă de cei doi tineri, se efectuează cercetări pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul materiilor explozive, în conformitate cu Legea 126/1995.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În perioada sărbătorilor de iarnă 2013-2014, la nivelul judeţului Dâmboviţa se vor desfăşura activităţi ce se înscriu în ansamblul de măsuri iniţiate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor verifica societăţile comerciale autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, inclusiv locurile de depozitare şi vor organiza controale în complexele comerciale, pieţe, târguri sau alte locuri destinate comercializării unor astfel de produse, pentru a se stabili dacă sunt respectate normele legale din acest domeniu.

În perioada 20-31 decembrie 2012, poliţiştii dâmboviţeni au constatat 20 de infracţiuni la Legea 126/1995, efectuându-se cercetări faţă de 30 de persoane. De asemenea, au fost confiscate peste 100.000 de articole pirotehnice, din clasele/categoriile de pericol I şi II.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,