Breaking News

Moş Crăciun face sport extrem

Dec 18, 2013

Fără prea multă surprindere, la câte se întâmplă în aceste zile aflate sub semnul demenţei de tot felul, am aflat că Moş Crăciun va veni la Târgovişte, mai bine zis va ateriza în Cetate într-un mod inedit. Cum de sanie nu se pune problema, câtă vreme nu e rost de zăpadă, iar Săgeata Albastră încă gâfâie asmatic după eşecul privatizării CFR Marfă, rezolvarea problemei readuce în prim plan emblematicul Turn al Chindiei, combinat cu Legea gravitaţiei, încă neatacată de vreun cretin la CCR.

Aşadar, într-un concept naimit mai de grabă din vălătuci de fum din ierburi aromate sau-circumstanţă mai puţin agravantă – emanatie a unei minţi plecate cu săptămâni bune mai devreme cu sorcova, Moşul va coborâ din Turn pe o coardă…

Şi asta nu e toată grozăvia: alături de reni, elfi, spiriduşi şi crăciuniţe cât mai sumar îmbrăcate, îl vor aştepta Vlad Ţepeş şi Ştefan cel Mare.

Pe surse, am aflat că autorul con(tra)ceptului a renunţat la Voievodul Mircea, pentru că, Bătrân cum este, putea fi confundat cu Moşul, iar de Mihai Viteazul nu s-a pus problema, să nu viseze urât ţâncii, la gândul că au dat nas în nas cu unul care umblă cu capul tăiat.Nici Vlad nu va avea vreo ţeapă la îndemână şi nici măcar nu-şi va arăta colţii de vampir. După aterizare totul reintră în normal- poezioare, colinde, 4000 de pachete cu daruri pentru copii etc, etc, semn că imaginaţia unuia cu mai multe pretentii decat merite este limitată, chiar şi atunci când vine să mutileze unul dintre cele mai frumoase basme din lume.

Poate anul viitor, cine ştie,va rupe gura targului, cu un Moş paraşutist ori venit cu pluta pe Lacul Chindia, dacă va ţine Domnu’ cu târgoviştenii, să le dea o iarnă suficient de călduroasă, să nu le mai îngheţe copiii de şcoală!

Actualitate, Administrație, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare