Breaking News

Ajutor de minimis pentru achiziţia de tancuri de răcire a laptelui

Ian 17, 2014

În perioada 1 februarie – 31 martie, fermierii, crescători de vaci cu lapte organizaţi în forme asociative, pot depune solicitări pentru obţinerea ajutorului de minimis, pentru achiziţionarea tancurilor de răcire a laptelui. Cererile iniţiale se depun la primăriile UAT-urilor pe a căror rază sunt înregistrate sediile formelor asociative.

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis este de 5000 euro, pentru achiziţionarea şi instalarea tancurilor de răcire cu o capacitate de 1000 de litri. În cazul în care se achiziţionează instalaţii de capacitate mai redusă, cuantumul sprijinului financiar scade proporţional.

Beneficiari ai acestei scheme de minimis sunt crescătorii de vaci cu lapte care au cel mult cinci animale, înscrise în Registrul Naţional al fermelor, şi care sunt organizaţi într-o formă asociativă la nivel de comună.

Beneficiarii sunt obligaţi să menţină numărul de vaci de lapte la data acordării ajutorului şi să încheie contracte de livrare a laptelui pentru procesare pe o perioadă de cel puţin doi ani.

 

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare