Breaking News

DGFP Dâmboviţa a redus normele de venit pentru unele activităţi economice

Ian 09, 2014

Într-o perioadă în care se discută intens despre creşteri de preţuri şi introducerea de taxe noi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dâmboviţa, la iniţiativa directorului executiv Emilian Rusu, a redus normele de venit pentru 2014 pentru unele activităţi economice. Spre exemplu, la comerţul cu amănuntul prin standuri, chişcuri şi pieţe, norma de venit a scăzut, de la 16800 / an cât a fost în 2013, la 12600 lei. La confecţii textile, cu excepţia elementelor de îmbrăcăminte, norma de venit a fost redusă de la 12600 lei la 9600 lei în 2014. La fel în cazul fabricării unor articole din lemn, plută şi alte materiale vegetale iar exemplele pot continua.

Referitor la decizia privind reducerea normelor de venit în baza cărora se calculează impozitele, ec. Emlian Rusu a prezentat şi argumentaţia necesară:

“Prin reducerea normelor de venit, consider că încurajăm micii întreprinzători dar şi revenirea la meserii tradiţionale. Lărgim astfel baza de impozitare şi încurajăm autorizarea întreprinderilor. Aceste meserii vor avea o continuitate, vor deveni afaceri de familie. Din punctual de vedere al organului fiscal, scăderea impozitului atrage ridicarea gradului de conformare şi plată a obligaţiilor fiscale de către contribuabil, reducând astfel timpul de acţiune al inspectorilor fiscali.”

emilian-rusu

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,