Breaking News

ÎN CURÂND: LEGĂTURILE ȘI ARANJAMENTELE CLANULUI “REGINA” LA MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE!

Dorin Staicu şi DSP susţin că apa furnizată în zona Fieni respectă parametrii de calitate

Ian 23, 2014

Directorul general al Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa SA a declarat că acuzaţiile cu privire la furnizarea, în zona Fieni, de apă preluată din râul Ialomiţa sunt neadevărate.

“Compania urmăreşte permanent calitatea apei, are laboratoare pentru probe, are şi un certificat privind calitatea apei. Referitor la informaţiile vehiculate în presă, pentru ultimul an avem toate analizele care atestă că în nicio perioadă n-am livrat apă neconformă. La TV s-a prezentat doar o poziţie exprimată de Gheorghe Zorioiu, care are probabil ceva personal de reproşat.” Dorin Staicu n-a exclus varianta ca fostul salariat al Companiei să fi procedat în acest mod pentru că este cercetat un posibil prejudiciu, de peste un milliard de lei, de care Zorioiu n-ar fi străin.

Afirmaţiile directorului general Dorin Staicu au fost susţinute şi de dr Cornelia Ionescu, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică. Dr. Ionescu a explicat că apa vine dezinfectată în bazinele de la Gâlma şi că DSP monitorizează toţi parametrii calitativi ai apei furnizate de CADT, inclusiv din punct de vedere microbiologic, în conformitate cu legislaţia armonizată cu normele europene. Cei doi au admis totuşi că există probleme, inclusiv în zona Găeşti, unde apa are o concentraţie mare de fier şi mangan, ceea ce presupune costuri mai mari cu tratarea.

Dr. Cornelia Ionescu a susţinut că, la DSP, a fost primită o singură sesizare cu privire la calitatea apei livrată în Fieni, Moroeni, Pietroşiţa, Moţăieni şi Buciumeni, în vreme ce, la CADT, nu s-a primit nimic: “Nu am primit nicio sesizare . Nici de la Zorioiu, nici de la alţii. Important este că apa a fost de calitate şi nu există riscuri. Restul sunt speculaţii.” – a concluzionat Dorin Staicu.

 

Actualitate, Administrație, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,