Breaking News

Lucrări la drumurile județene în perioada 1-9 februarie

Ian 31, 2014

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 1 – 9 februarie 2014, va efectua prin unităţile de profil activităţi de deszăpezire şi lărgire a părţii carosabile pe drumurile judeţene în cadrul campaniei 2013-2014.

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

Sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei publice în perioada de iarnă având lucrările de reabilitare şi modernizare nefinalizate. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera. Pe toate sectoarele de drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă recomandând următoarele:circulaţia pe sectoarele de drumuri judeţene cu autovehicule echipate corespunzător perioadei de iarnă şi având verificările tehnice în conformitate cu prevederile legale, se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „ drum cu denivelări”,adaptându-se viteza la starea părţii carosabile, în zonele în care se acţionează cu activităţii specifice de iarnă se va circula cu atenţie sporită şi se vor respecta semnificaţiile indicatoarelor rutiere şi totodată indicaţiile responsabililor cu dirijarea circulaţiei, evitarea depăşirilor în zonele înguste şi pe sectoarele cu lunecuş şi realizarea acestora numai cu asigurarea măsurilor de siguranţă rutieră, operatorii de transport marfă şi de persoane vor circula în condiţii de evitare a oricărui pericol şi cu autovehicule corespunzătoare din punct de vedere tehnic şi al autorizaţiilor şi avizelor necesare, deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Peştera se vor realiza numai cu autovehicule de teren şi echipate cu anvelope de iarnă şi dispozitive antiderapante. De asemenea recomandăm a nu se face deplasări în această zonă în perioadele în care sunt cantităţi importante de precipitaţii sub formă de zăpadă, lapoviţă sau ploaie.

Recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat şi unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi respectiv la: km 7,4; km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9. Drumul asfaltat pe malul stâng al lacului Bolboci aflat în proprietatea ROMSILVA este închis circulaţiei publice.

Se va circula de asemenea cu atenţie pe drumul pietruit care se desfăşoară pe malul drept al lacului Bolboci unde există pericolul producerii unor accidente grave datorită lunecuşului şi poleiului şi totodată unor sectoare afectate de alunecări de teren.

Nu recomandăm operatorilor de transport utilizarea, la această dată, a următoarelor sectoare de drumuri judeţene, datorită cantităţilor importante de zăpadă depuse astfel: DJ 712 A Runcu –Râul Alb, DJ 701 Vadu Stanchii – limită judeţ Teleorman, DJ 702 A Voia – limită judeţ Argeş (pod Pătroaia închis).

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: