Breaking News

“Responsabili sunt unii singuri, cei din Primăria Târgovişte”

Ian 06, 2014

“Responsabili- de frigul din şcoli, n.n.- sunt unii singuri, cei din Primăria Municipiului Târgovişte.”- aşa a început preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prima conferinţă de presă din acest an, în condiţiile în care încă mai sunt numeroase şcoli şi licee din Târgovişte nealimentate cu energie termică.

Adrian Ţuţuianu a subliniat că primăria a organizat procedura privind achiziţia şi montarea centralelor termice, fiind singura care are abilitarea legală de a se ocupa de implementarea proiectelor.

De tirul preşedintelui CJD n-a scăpat primarul Boriga, în opinia sa principalul vinovat de situaţia de criză, şi nici măcar viceprimarul USL, Ion Ţuţuianu:

“Am constatat că, din 24 decembrie şi până pe 2 ianuarie nu se lucra aproape nicăieri. Tot executivul Primăriei Târgovişte era preocupat cu sărbătorile iar relaţia dintre Primărie – GDF şi firmele care montează centralele era ruptă.”

Pentru deblocarea situaţiei, preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat că a avut intervenţii la miniştrii Constantin Niţă şi Remus Pricopie.

În ciuda tuturor acestor eforturi, au rămas şase unităţi de învăţământ fără căldură. Este vorba de grupul Şcolar Construcţii, Liceele Petru Cercel şi Spiru Haret şi Şcolile generale nr. 3,8 şi 11, cu un total de 3382 elevi şi 230 cadre didactice. Pentru aceştia a fost luată decizia de a învăţa dupăamiaza, în şcoli şi licee încălzite.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a concluzionat că Primăria Târgovişte continuă să trateze cu lipsă de responsabilitate problema acestor blocaje, nefiind eliberate nici măcar toate avizele necesare. De asemenea, sunt firme care nu respectă termenele şi care nu dispun nici măcar de salariaţii necesari, iar contractul de mentenenţă al firmei Municipal Construct trebuie reanalizat.

 

Actualitate, Administrație, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,