Breaking News

Serviciul Public Judeţean nu scumpeşte apa

Ian 28, 2014

Ioana Cristea, directorul Serviciului Public Judeţean de Apă – Canal, a nunţat că preţul apei nu va fi majorat nici anul acesta:

“De trei ani de zile am menţinut preţul de 3,6 lei/ mc la apă şi 2,8 lei mc/ canalizare şi nu îl vom majora nici în 2014. Am preferat să modificăm alte taxe, fiind afectat doar un număr redus de consumatori.”

Serviciul operează 17 sisteme de alimentare cu apă din mediul rural şi are 8765 de abonaţi.

În ultimii doi ani au fost promovate mai multe măsuri şi programe prin care s-a reuşit o creştere a eficienţei, un grad mai bun de încasare de la consumatori, inclusiv recuperarea restanţelor iar înlocuirea unor utilaje învechite a condus la realizarea unor importante economii la consumul de energie electrică.

Directorul Ioana Cristea a mai precizat că vor fi preluate în scurt timp şi staţiile de apă de la Caragiale şi Bilciureşti dar şi sistemele de canalizare de la Dobra, Mărceşti şi Râncaciov. Pe măsură ce sistemele pe care le gestionează vor deveni rentabile, acestea vor fi preluate de Compania de Apă, tendinţa agreeată in UE fiind aceea de trecere la un operator regional unic al reţelelor de apă-canal.

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: