Breaking News

Ziua Culturii Naţionale, celebrată la Târgovişte

Ian 15, 2014

Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa şi Biblioteca Universităţii „Valahia” din Târgovişte au organizat astăzi, cu sprijinul CJD şi al Ministerului Culturii, Ziua Culturii Naţionale. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană şi s-a bucurat de participarea ministrului secretar de stat în Ministerul Culturii – Cristian Petcu, dar şi de importanţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Primăriei Târgovişte, Arhiepiscopiei Târgovişte, Bibliotecii Universităţii „Valahia”, Complexului Muzeal Curtea Domnească, Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, oameni politici şi evident gazdele manifestării.

„Încercăm, pe cât este posibil, să revigorăm, să remodelăm şi să reconstituim imaginea Ministerului Culturii, ca o imagine a unui minister activ, care se implică în modul concret, în modul efectiv şi nu doar afectiv în viaţa fiecăruia dintre noi. Mă bucur să fiu din nou aici, să întâlnesc un public numeros şi iubitor de cultură şi artă. ceea ce priveşte metoda noastră de a organiza anul acesta evenimente în cadrul ministerului, pot să vă spun că pe termen scurt ministerul se va implica nu numai în zona aceasta cu sprijinirea unor astfel de manifestări, ci vom încerca să sprijinim şi zona editorială. Mai avem în plan şi punerea în practică a foarte multe parteneriate, atât în ţară, cât şi peste hotare”, a declarat secretarul de stat Cristian Petcu.

Programul manifestării a mai cuprins: o conferinţă de presă susţinută de profesor universitar doctor Petre Bârlea, o prezentare-recital susţinută de Paula Romanescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, lansări de carte, dar şi un moment muzical în interpretarea Coralei Appasionato, dirijată de Florin Badea.

Actualitate, Administrație, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,