Breaking News

Acordarea duhovniciei, pentru 3 preoţi, în Arhiepiscopia Târgoviştei

Feb 27, 2014

Miercuri, 26 februarie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a hirotesit 3 tineri preoţi întru duhovnic, ceremonialul liturgic desfăşurându-se la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgovişte, în prezenţa unor părinţi consilieri de la Centrul Eparhial.

La finalul evenimentului, Înaltpreasfinţia Sa a reamintit noilor duhovnici responsabilitatea pastorală deosebită ce le revine, la parohii, ca îndrumători pe drumul credinţei, tămăduitori sufleteşti, mijlocitori ai harului dumnezeiesc care restaurează, împacă şi reintegrează pe cei păcatoşi, în mod deplin, ca membri al Bisericii, Trupul tainic al Domnului Hristos.

La final, Înaltpreasfinţia Sa, le-a urat tinerilor clerici să slujească cu fidelitate, demnitate şi râvnă Ortodoxia românească, pentru ca parohiile în care ei activează să rodească duhovniceşte.

Precizăm că, în practica liturgică răsăriteană se face o distincţie clară între hirotonia întru preot, prin Sfânta Taină a Hirotoniei, şi hirotesia sau mandatarea ca duhovnic, printr-o Ierurgie specială, care îi conferă preotului dreptul de a spovedi şi de a se îngriji de îndrumarea duhovnicească a păstoriţilor săi, în calitatea de duhovnic.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: