Breaking News

CTITORIND ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU PRIN FAPTE BUNE

Feb 25, 2014

Duminică, 23 februarie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, şi în prezenţa a numeroşi credincioşi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala din Târgovişte.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit pe tânărul teolog Valentin Răzvan Niculae, licenţiat al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, pe seama parohiei Potlogi I, Protoieria Titu.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a accentuat sensul spiritual al Evangheliei din Duminica Înficoşătoarei Judecăţi, evidenţiind rolul faptelor bune în construirea unei autentice vieţi duhovniceşti, pentru că ele sunt mărturie a credinţei şi ale iubirii faţă de Dumnezeu şi aproapele, dar şi mijloace prin intermediul cărora oferim utilitate eshatologică existenţei noastre, aprofundând comuniunea cu Dumnezeu şi cu cei de lângă noi.

Bunătatea, generozitatea, iubirea, rectitudinea credinţei şi moralitatea faptelor noastre sunt scări spre desăvârşire, către unirea cu Dumnezeu, de aceea, ele au o importanţă soteriologică maximă, alături de harul îndumnezeitor şi transformator al Creatorului.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare