Breaking News

Educația prin coaching, dezbătută la Târgoviște

Feb 08, 2014

Coaching-ul este o metodă de educație alternativă care contribuie decisiv la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Din cauză că nu este foarte cunoscut și utilizat în România, foarte puțini tineri au șansa să beneficieze de coaching.

Pentru a promova coaching-ul și efectele pozitive pe care le are asupra tinerilor și a sistemului educațional, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Asociația ROI a organizat în data de 6 februarie la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița dezbaterea „Care sunt beneficiile educației prin coaching?” În cadrul activității, a fost prezentat proiectul „Zburd – Educația prin coaching” care a fost implementat în 5 licee din țară cu rata de promovabilitate foarte scăzută la examenul de bacalaureat. Participanții au putut observa cum i-a ajutat coachingul pe elevii liceului să devină mai interesați de viitorul lor, iar rata promovabilității la bac a crescut semnificativ.

Publicul, constituit din cadre didactice, psihologi, lucrători de tineret și voluntari, a recunoscut importanța acestui tip de educație pentru toți cei care o practică, atât elevi, cât și profesori. Majoritatea celor prezenți au cerut mai multe detalii despre proiect și cum pot ajunge să practice și ei educația prin coaching. Organizatorii i-au asigurat că toți vor primi detalii și, dacă vor dori, se vor putea implica în proiect și îl vor putea replica în instituțiile lor.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,