Coaching-ul este o metodă de educație alternativă care contribuie decisiv la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Din cauză că nu este foarte cunoscut și utilizat în România, foarte puțini tineri au șansa să beneficieze de coaching.
Pentru a promova coaching-ul și efectele pozitive pe care le are asupra tinerilor și a sistemului educațional, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Asociația ROI a organizat în data de 6 februarie la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița dezbaterea „Care sunt beneficiile educației prin coaching?” În cadrul activității, a fost prezentat proiectul „Zburd – Educația prin coaching” care a fost implementat în 5 licee din țară cu rata de promovabilitate foarte scăzută la examenul de bacalaureat. Participanții au putut observa cum i-a ajutat coachingul pe elevii liceului să devină mai interesați de viitorul lor, iar rata promovabilității la bac a crescut semnificativ.
Publicul, constituit din cadre didactice, psihologi, lucrători de tineret și voluntari, a recunoscut importanța acestui tip de educație pentru toți cei care o practică, atât elevi, cât și profesori. Majoritatea celor prezenți au cerut mai multe detalii despre proiect și cum pot ajunge să practice și ei educația prin coaching. Organizatorii i-au asigurat că toți vor primi detalii și, dacă vor dori, se vor putea implica în proiect și îl vor putea replica în instituțiile lor.