Breaking News

Stă în puterea ta să schimbi ceva!

Feb 01, 2014

Joi, 30 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la naşterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează Atelier Caragiale.

Cu această ocazie voluntarii de la Centrul EUROPE DIRECT au prezentat o altă formă de teatru, şi anume o piesă de teatru forum intitulată generic Stă în puterea ta să schimbi ceva!, în care spectatorii au fost provocaţi să parcurgă o problemă actuală de mare interes pentru toţi, dar mai ales pentru cei aflaţi în căutarea primului lor loc de muncă – tinerii absolvenţi.

Problemele abordate în sceneta realizată de echipa de teatru forum au evidenţiat situaţii din viaţa de zi cu zi cu care tinerii se confruntă atunci când vor să pătrundă pe piaţa forţei de muncă, în timp ce spectatorii – deveniţi actori – au fost invitaţi să găsească soluţii viabile pentru rezolvarea acestor situaţii, să înlocuiască personajele pentru a schimba deznodământul nefericit al piesei cu scopul de a-i face să înţeleagă cât de important este să-ţi cunoşti drepturile şi să fii un cetăţean activ al societăţii europene.

La eveniment au luat parte elevi, bibliotecari şi cadre didactice. Sala a fost plină, iar piesa de teatru i-a acaparat pe toţi, auditoriul arătându-se dornic de a schimba deznodământul într-unul pozitiv, înţelegând cât de important este să fi un cetăţean european activ.

Activităţile derulate prin această metodă de Centrul EUROPE DIRECT în cadrul proiectului Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2014 în mod responsabil!, finanţat de Comisia Europeană şi cofinaţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, vizează mai multe localităţi ale judeţului, unde voluntarii vor pune la încercare implicarea tinerilor în problemele actuale.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: