Breaking News

Târgoviştenii – cobaii administraţiei Boriga

Feb 02, 2014

Anunţate cu surle şi tobe, măreţele proiecte europene cu care se făleşte atât de mult, cu ieşiri de-a dreptul megalomanice uneori, primarul Boriga, s-au transformat rând pe rând în experimente, prin care sunt puse la încercare toleranţa şi răbdarea târgoviştenilor. Începem cu proiectul centurii rutiere a municipiului. De cinci ani se chinuie şoferii, cei mai mulţi dintre ei târgovişteni, fireşte, să facă slalom printre gropi, să ocolească şanţuri şi guri de canalizare neacoperite. Îşi strică maşinile şi se îmbolnăvesc de nervi, întrebându-se probabil cum de s-a ales praful sau, şi mai probabil, cine s-a ales cu zecile de milioane “atrase” la Târgovişte? Avem ca exemple şantierele care nu se mai termină, cu străzi abia asfaltate şi găurite apoi de câte ori au avut chef constructorii. Nu uităm experimentul diabolic, traumatizant la care au fost supuşi cu miile elevii, profesorii dar şi târgoviştenii care au îngheţat de frig, în şcolile şi apartamentele rămase fără căldură după falimentarea S.C. Termica.

Mai recent a început încă un experiment în zona de sud a municipiului, unde, încurajaţi de pasivitatea,complicitatea chiar a reprezentanţilor primăriei, constructorii bezmetici au distrus haotic străzi şi trotuare generând un uriaş disconfort pentru pietoni şi şoferi.

Cum procedează de obicei atunci când se simte cu musca pe căciulă, primarul Boriga a ieşit rapid cu o declaraţie, angajându-se mai ceva decât stahanoviştii, că se va lucra cu toate forţele, cât mai repede bla bla , bla bla…..Am străbătut zona în plină zi bună de lucru şi, cu cea mai mare sinceritate, singura forţă care îşi făcea simţită prezenţa era gravitaţia… Că în timpul acesta mii şi mii de târgovişteni se chinuie să meargă prin bălţi şi noroaie, nu îl interesează ba am remarcat chiar o doză de cinism, exact ca într-o istorioară plină de tâlc:

Se spune că pacienţii unui azil de bătrâni s-au plâns, cu prilejul unei inspecţii, că n-au condiţii, că primesc mâncare puţină şi proastă. După ce a plecat echipa de control, administratorul azilului le-a oprit apa calda şi căldura, le-a scos de tot carnea din alimentaţie şi a înjumătăţit porţiile. Când s-a anunţat o nouă inspecţie, a dispus revenirea la condiţiile iniţiale şi bătrânii au răspuns că o duc mult mai bine! Cam aşa procedează şi administraţia Boriga, chinuindu-i pe târgovişteni în frig şi noroaie, ca să aprecieze apoi cât de bine le va fi la vară!

 

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare