Breaking News

“Uniunea Social Democrată – valorizarea stângii europene moderne”

Feb 20, 2014

In urma cu o săptămână, Partidul Social Democrat, Uniunea Naţionala pentru Progresul României si Partidul Conservator au asumat oficial formarea unei alianţe, Uniunea Social Democrata (USD), in dreptul căreia se vor prezenta candidaţii noştri pentru Parlamentul European. A fost, o spun acum cu tărie, un moment ferm de angajament din partea liderilor politici! Iar prima declaraţie care marchează ţinuta acestei alianţe este cea a preşedintelui Victor Ponta, care se referea la faptul ca, deşi avem 2 litere din cele 3 ale USL, adaug eu – 3 din cele 4 partide, Uniunea Social Democrata isi propune sa preia 100% din mesajul si obiectivele cu care ne-am prezentat înaintea oamenilor începând cu 2011. Este un angajament care obligă!

Uniunea Social Democrata a devenit, astfel, o platformă electorală care-si propune sa aducă un plus de reprezentare la nivelul Parlamentului European. Si va face asta printr-o echipa experimentata, puternică si mai ales unită, care va merge in forurile de la Bruxelles si Strasbourg. Avem nevoie, stimaţi colegi, mai mult ca oricând, de voci care sa reprezinte cu demnitate interesele României! Avem nevoie de voci care să poarte, fără făţărnicie, mesajele unui patriotism de calitate in băncile Europei! Avem nevoie de voci care sa fie auzite, care SA SE FACA AUZITE! Si cred sincer că oamenii care alcătuiesc echipa USD vor fi acele voci.

In acelaşi timp, e de datoria reprezentanţilor noştri să promoveze fără odihna, cu insistentă pană la trudă, realitatea a ceea ce înseamnă valorile socialismului european. Parcă de prea multe ori tarele unor prejudecaţi stupide vociferate de ignoranţi si mediocri au aşternut o dungă nemeritată de îndoiala pe ştanga moderna europeana, cu ecouri (si) in realităţile din tară. E cazul sa tranşam cu demnitate lucrurile si să nu mai acceptam niciun derapaj. Romanii trebuie reprezentaţi cu demnitate in Parlamentul European, interesele de la Bruxelles si Strasbourg sunt si interesele de la Bucureşti sau Târgovişte.

Este motivul pentru care susţin cu încredere construcţia numita USD! Si o susţin dincolo de înfierbântarea unora care aluneca spre vagi interpretări, mai mult sau mai puţin dorite, mai mult sau mai puţin ridicole. USD nu înseamnă o fractura in USL, ci doar o bornă firească de parcurs. Pe care-l vrem, in continuare, împreuna. Fiindcă, aşa cum spunea Henry Ford, “să formezi o echipa este doar începutul, să ramai împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul”.

 

18.02.2014

Senator

LEONARDO BADEA

 

Actualitate, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare