Fiecare stat are istoria sa, iar în interiorul acestuia, fiecare instituţie a parcurs un drum devenit peste ani istorie. Poliţia, ca dimensiune obligatorie a statului, este la fel de veche şi la fel de actuală ca acesta. Ea este o constantă a societăţii umane, fiind una dintre cele mai vechi instituţii cunoscute.
Din 1990, Poliţia Română a cunoscut mai multe etape de transformări menite să asigure siguranţa persoanelor, a colectivităţilor, drepturilor legitime ale cetăţenilor, precum şi a altor drepturi prevăzute în acte internaţionale la care România este parte.
Astăzi, de Buna Vestire, Poliția Română a celebrat 192 de ani de la înființare. Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a organizat mai multe evenimente. Dimineața a debutat cu Ziua Porților Deschise la IJP, a urmat, la Muzeul Poliţiei Române – vernisajul expoziţiei „Tradiţie şi educaţie în Ministerul Afacerilor Interne”. Premierea câştigătorilor concursurilor pe teme rutiere a avut loc la Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Punctul culminant l-a costituit ședința festivă găzduită de Centrul Internațional de Conferințe al UVT. În cadrul acesteia au fost acordate mulțumiri, însoțite de diplome tuturor instituțiilor și evident șefilor acestora cu care IJP colaborează. Putem vorbi aici despre Arhiepiscopie, Consiliul Județean, Prefectura, Primăria Municipiului Târgoviște, instituțiile descentralizate. În același cadru au fost avansați în grad 120 de polițiști (ofițeri și subofițeri) – dintre aceștia 4 ofițeri înainte de termen și 6 subofițeri.
Au fost premiați câștigătorii concursurilor sportive organizate la nivelul Inspectoratului de Poliție la tenis de masă, șah, fotbal (au fost invitați să concureze și echipe din structurile MAI), câștigători la tir – atât la competiția pentru polițiști, cât și la cea pentru ziariști.
A fost transmis mesajul ministrului de resort, al șefului Poliției Române, al ministrului Gabriel Oprea.
Au participat : Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei Nifon, prefectul Victor Sanda, președintele CJD – Adrian Țuțuianu, viceprimarii Ciprian Prisăcaru și Eugen Pătrașcu, șefi ai MAI, numeroși directori ai serviciilor de deconcentrate, dar și doi foști comandanți ai IJP Dâmbovița – chestor Aurel Vlădulescu și comisar șef Corneliu Atanasiu.
Așa cum era și firesc, maistru de ceremonii a fost comandantul Poliției Dâmbovița – Danil Zepiși.