Breaking News

Andrei Plumb a făcut donație de carte pentru copiii defavorizați

Mar 21, 2014

Andrei Plumb, directorul de programe al Clubului Social Democrat Dâmboviţa, preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei ,,Împreună pentru Dâmboviţa’’, are veleităţi filantropice si se gândeşte cu sufletul la copiii instituţionalizaţi de la Centrul de plasament ,, Floare de colţ’’din Târgovişte.

După ce în luna mai a anului trecut a organizat un concert de mare amploare în Piaţa Tricolorului şi le-a adus-o copiilor acestora speciali, dar si tuturor târgovistenilor, pe frumoasa cântareaţă Antonia, iar în iarnă a făcut pe Moş Crăciun şi le-a împărţit cadouri, ieri, 20martie, a sposorizat cu peste 300 de cărţi educative complexul social. Donaţia vine în completarea bibliotecii acestui centru, care este destul de modestă, şi se urmăreşte, prin acest gest, contribuirea la dezvoltarea frumoasă si armonioasa a copiilor şi la integrarea lor în societate, prin cultură.

Pe 13 martie, când şi-a serbat ziua de naştere, Andrei Plumb nu a vrut cadouri scumpe de la invitaţi, ci cărţi pentru copiii mai puţin privilegiaţi de soartă. Pe toate le-a dăruit din inimă copiilor, fără amploare mediatică sau din alte considerente.

Sperăm ca ele să vină în întâmpinarea tinerilor, să îi bucure, să le aline suferinţele, să se delecteze si să se culturalizeze răsfoind poeziile lui Eminescu sau poveştile clasice ale copilăriei. În copilărie, o carte te ajută sa visezi, iar în adolescenţă să întelegi lumea. Dăruind o carte, e ca şi cum ai dărui o floare: un gest delicat, dar cu implicaţii emoţionale puternice, care devin amintiri perene. 300 de cărţi sunt tot pentru atâtea suflete, ca să le hrănească spiritul şi să le înfrumuseteze comportamentul în societate.

Un punct de vedere are si dna Cerasela Gurgu, purtător de cuvânt la Direcţia de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului:,, Beneficiarii din cadrul complexului Floare de colţ au primit astăzi o donaţie de carte, care sperăm să ne fie de folos. Am mai primit cărţi din partea Bibliotecii Judeţene, dar niciodată acestea nu sunt de prisos. În cadrul acestui centru, sunt copii de vârste mari, care frecventeză şcoli si licee din judetul Dâmboviţa, astfel că aceste cărţi sunt binevenite’’

Suntem convinşi că acest act caritabil va avea un feedback pozitiv si încurajam filantropia direcţionată către toate segmentele defavorizate, indiferent de culoarea politică, de statutul social, de venituri, in vremuri de criză sau pe timp de bunăstare. Împreună, suntem mai mulţi si putem face mult mai multe. Împreună, parcă e mai frumos si mai uşor. Şi, făcut împreună, lucrul este trainic. Toate le facem pentru judeţul nostru, pentru Dâmboviţa.

 

Actualitate, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare