Breaking News

CARDUL PROFESIONAL EUROPEAN

Mar 12, 2014

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa emite la cererea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi a persoanelor care se află deja înregistrate în evidenţele instituţiei, Cardul Profesional European. Solicitanţii se pot adresa personalului de la sediul central al AJOFM Dâmboviţa din Târgovişte sau sediilor locale.

Cardul va deveni o alternativă modernă la carnetul de şomer.

„Cardul Profesional European – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă” este un proiect strategic, implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care se derulează la nivel naţional şi vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca şi instrument de autentificare.

Până la această dată, funcţionarii AJOFM Dâmboviţa au emis aproape 200 carduri, dar până la sfârşitul anului 2014 cel puţin 1000 persoane se speră să beneficieze de acest instrument modern, care facilitează recunoaşterea calificărilor profesionale la nivel european, asigură accesul la serviciile de informare şi consiliere şi gestionează atât ofertele, cât cererile de locuri de muncă atât de pe piaţa naţională cât şi din Uniunea Europeană.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: