Breaking News

Breaking News

CITIȚI, CĂ NU ȘTIȚI CE PIERDEȚI! FRĂȚILĂ ,,VISEAZĂ’’ CONSPIRAȚII CU RAHAT ÎN APĂ RECE

Mar 29, 2014

Situaţia de la Aninoasa trezeşte dileme şi controverse şi printre politicieni. Ei nu rămân indiferenţi la acest caz, soldat de la început şi până în prezent cu 126 de bolnavi și cu, momentan, 16 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică. Dacă la început au fost zeci, acum cifra depăşeşte lejer o suta de victime, şi totul capătă proporţii ,,epidemiologice’’, iar ritmul îmbolnăvirilor este din ce în ce mai alert. Apa infestată seceră de zor şi ea nu ţine cont de culoare politică, de interese sau de anchete. E sănătatea oamenilor în joc si avem printre victime si copii mici, deci trebuie să ne autosesizăm și să luam atitudine prin vocea noastră proprie, singura armă care prinde ecouri în mulţime si printre cei de la conducere: ,,Vocea Dâmboviţei’’.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au analizat probele de apă de la Aninoasa şi au constatat că două dintre ele sunt neconforme în ceea ce priveşte parametrii microbiologici prevăzuţi de lege, fapt pentru care DSP Dâmboviţa a retras autorizaţia sanitară de funcţionare pentru instalaţia de alimentare cu apă a comunei Aninoasa.

Însă vedem și opinia unui personaj nici macar caragialesc, un personaj care este văzut prea des in preajma unor așa-ziși lideri locali, ținându-le trena. Personajul se numește Cezar Frățilă, care, după ce a fost ejectat dintr-un anunit partid, acum nu mai știe cum să intre în grațiile noilor stăpâni. La începutul discuției, am crezut ca omul joacă un rol într-o comedie. Dar ne-am înșelat! Contactat telefonic, Cezar Frățilă, preşedinte UNPR Târgoviște și angajat al Companiei de Apă, a comentat cazul apei infectate de la Aninoasa din dubla postura, chiar triplă( sic!), am putea spune: cetăţean, om politic si angajat al Companiei:,, Ca cetăţean, nu pot spune decât că e regretabil ceea ce s-a întâmplat şi sunt în asentimentul bolnavilor, dar aştept ca organele de competenţă să-şi desfaşoare ancheta. Trebuie menţionat că instituţia a fost foarte puţin reabilitată după ’89 şi pot fi multe motive tehnice la mijloc’’. Auzi domnule, e la asentimentul bolnavilor! Dacă n-ar fi drama așa mare, chiar ar merita un sictir . Numai că noi am avut informația că și omul ar fi avut probleme cu burta, din cauza apei ,, fecalizate’’, dar a strâns din dinți, și-a luat concediu și a tăcut mâlc. Ca să nu zicem că a înghițit rahatul cu apă rece. Că doar nu era sa facă tărăboi și să afecteze cumva relația medievală, în opinia noastră, dintre el si cei care i-au dat un oscior de ros la Compania de Apă. Dar să vedeți ce ne-a declarat mai departe! Țineți-vă bine, să nu cădeți de pe scaune! ,, Sunt multe suspiciuni că ar fi o mână criminala, deci ar fi ceva premeditat şi rău intenţionat. Poate că nu e decât o problemă voită, pentru că, observ, ca om politic, că totul s-a transformat într-o mascaradă politică. Mi-am dat seama că s-a dorit transformarea către un joc politic, ţinând cont că ca suntem în plin an electoral. Aveţi grija cum induceţi politic mesajul. A devenit un show mediatic si se loveşte în partide, nu în vinovaţii direcţi şi adevăraţi. Nu stârniţi panică în rândul populaţiei. Nu transformaţi totul în politic. Speculaţii se pot face mereu, dar trebuie să fim atenţi, pentru că alertăm dâmboviţenii, care sunt deja foarte speriaţi de acest incident’’.

 

Auzi domnule ce spune omul, adică ,,omul politic’’ Frațilă: că unii politizează dezastrul de la Compania de Apă. Adică ce ai vrea monsieur, să bem sau să mâncăm în continuare rahat cu apă rece, cum probabil oi fi făcut și dumneata? Iar asta doar ca să nu se interpreteze politic? Adică tu ai dreptul să tii partea unei conduceri, care s-a dovedit incapabilă, iar alții trebuie să tacă, că altfel se interpretează politic? Băiatul ăsta crede că toți dâmbovițenii sunt tâmpiti. Și ce ne mai sugerează monsieur Frățilă: că a existat o mână criminală, fapt care ne face să cerem organelor de anchetă interogarea cetățeanului Cezar Frățilă, care poate avea probe pentru identificarea vinovaților. Deci, carevasazică, au venit niște unii, infiltrați politic, si au infestat apa cu fecale. Or fi de pe Marte, or fi de pe Lună, de pe ce planetă or fi infiltrații ăștia? Așa că domnul Frățilă uită de bolnavi și compătimește din tot sufletul conducerea Companiei de Apă, lovită ,,pe nedrept’’, de un dușman invizibil, care vrea sa facă rău partidului. Partidului iubit. Deși monsieur Frățilă ne lasă din nou in ceață, pentru că nu știm ce partid iubește. Pe acela care l-a ,,ejectat’’ pe el sau pe acesta pe care îl conduce la Târgoviște? Mai mare râsul! Si ca să pună moțul la rahat, Frățilă încheie apoteotic… ,,ca să nu se sperie dâmbovițenii’’. Adică ce ai fi vrut, monsieur president, să tacă toată lumea și să se îmbolnavească toți? Nu ajunge conducerea companiei, care a tăcut și s-a ajuns unde s-a ajuns? Monsieur Frățilă ne-a lăsat fără cuvinte, dar ne-a demonstrat că poate fi un personaj la care nici Caragiale nu s-ar fi gândit.

Vă vom ţine la curent cu acest caz si vă vom informa cine, cum şi de pe ce planetă au venit extratereștrii politici, ca să facă rău conducerii Companiei de Apă. Că doar asta ne-a tot sugerat acest domn, care merită în continuare atenția noastră, mai ales ca ducem lipsă de pamflet. Nu de alta, dar chiar ne-a făcut să zâmbim. Amar.

 

P: S: După ce am dat titlul de mai sus, ne-a părut un pic rău, pentru că mai bine i s-ar fi potrivit acestui articol ceva legat de noaptea minții…

 

Actualitate, Flash, Local, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: