Breaking News

EXPLOZIV! Legăturile periculoase ale lui Neculaescu în Primăria TÂRGOVISTE! Vezi în curând pe cine va nenoroci personajul nostru combinator!!

CURS DE FORMARE DE BAZĂ PENTRU VOLUNTARII ANTIDROG

Mar 18, 2014

În perioada 07 – 16.03.2014, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa (CPECA) Dâmboviţa a organizat un curs de formare de bază pentru voluntarii antidrog.

Obiectivele cursului au vizat dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe în domeniul educaţiei antidrog de către voluntarii participanţi pentru implicarea ulterioară a acestora în activităţi preventive specifice de tipul educaţiei între egali.

Cursul a avut durata de 40 de ore, iar materialul de formare prezentat a avut la bază „Manualul formatorului” elaborat de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Temele de curs au fost prezentate folosindu-se metode moderne interactive ce au stimulat comunicarea eficientă şi implicarea activă a voluntarilor.

Principalele teme prezentate au făcut referire la:

1. Voluntariat. Drepturi şi obligaţii. Sarcini şi responsabilităţi

2. Descrierea Agenţiei Naţionale Antidrog şi a activităţii de

voluntariat din cadrul acesteia

3. Definirea conceptelor de bază: drog, Dependenţă, toleranţă, etc.

4.Clasificarea drogurilor

5.Efectele bio-psiho-sociale ale consumului de droguri

6 Comunicarea. Abilităţi de comunicare.

În perioada imediat următoare, noii voluntari formaţi în educaţia antidrog vor participa, alături de specialiştii CPECA Dâmboviţa, la activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi în comunitate.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare