Breaking News

EXPLOZIV! Legăturile periculoase ale lui Neculaescu în Primăria TÂRGOVISTE! Vezi în curând pe cine va nenoroci personajul nostru combinator!!

Marșul pentru viață în Arhiepiscopia Târgoviștei

Mar 23, 2014

Sâmbătă, 22 martie 2014, s-a desfășurat la Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFONMarșul pentru viață, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Universitatea Valahia, Dâmbovița, împreună cu Asociația Pro Vita-Târgoviște, la care au participat studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, dar și de la alte facultăți, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, medici, asistenți, asistenți sociali și credincioși.
Itinerariul a cuprins centrul Municipiului Târgoviște și s-a finalizat în fața Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgoviște, locaș sfânt unde se păstrează, cu evlavie, moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.
Prin intermediul acestui demers s-a dorit reafirmarea învățăturii de credință a Bisericii noastre Ortodoxe cu privire la faptul că nașterea de copii reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu, iar avortul este o crimă și o nedreptate, ce umilește demnitatea umană și dreptul la viață.
Reamintim că în cadrul ultimei sale sesiuni de lucru, din ziua de 13 februarie 2014, Sfântul Sinod a reafirmat poziţia fermă a Bisericii noastre cu privire la faptul că familia trebuie să fie întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare