Breaking News

Marșul pentru viață în Arhiepiscopia Târgoviștei

Mar 23, 2014

Sâmbătă, 22 martie 2014, s-a desfășurat la Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFONMarșul pentru viață, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Universitatea Valahia, Dâmbovița, împreună cu Asociația Pro Vita-Târgoviște, la care au participat studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, dar și de la alte facultăți, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, medici, asistenți, asistenți sociali și credincioși.
Itinerariul a cuprins centrul Municipiului Târgoviște și s-a finalizat în fața Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgoviște, locaș sfânt unde se păstrează, cu evlavie, moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.
Prin intermediul acestui demers s-a dorit reafirmarea învățăturii de credință a Bisericii noastre Ortodoxe cu privire la faptul că nașterea de copii reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu, iar avortul este o crimă și o nedreptate, ce umilește demnitatea umană și dreptul la viață.
Reamintim că în cadrul ultimei sale sesiuni de lucru, din ziua de 13 februarie 2014, Sfântul Sinod a reafirmat poziţia fermă a Bisericii noastre cu privire la faptul că familia trebuie să fie întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare