Breaking News

Misiunea USL nu s-a încheiat!

Mar 12, 2014
Stimați colegi,
În tumultul politic al ultimelor zile, unul pe care, personal, nu mi l-aș fi dorit, am putut filtra câteva realități. Desigur, pentru publicul larg (mă întreb cu ce scop), au răzbit orgoliul, lipsa de precauție, ignoranța. Prețul gesturilor politice care au dus la părăsirea guvernării de către colegii liberali va fi plătit atunci când electoratul o va cere. Cum și în ce fel va fi decontată dezamăgirea, nu pot să știu. Cum și în ce fel va privi un alegător USL pulverizarea din interior a proiectului de care și-a legat speranțe multe și frumoase, nu pot să știu. Dar pot să știu că, în afara impulsurilor și deciziilor personale, există și responsabilitate, și curaj, și rațiune.
Poate nu toți au înțeles, de unde și ușurința aproape iresponsabilă cu care au tratat momentul, dar Uniunea Social Liberală n-a însemnat o banală alianță politică, înconjurată brusc de un succes contextual. Uniunea Social Liberală n-a însemnat o simplă înșiruire de cuvinte pe hârtie, rostite convingător în campanie. Uniunea Social Liberală n-a însemnat (doar) un vehicul electoral incredibil, abandonat după trecerea liniei de sosire.
Nu, stimați colegi și prieteni! USL a fost un răspuns natural la trebuințe sociale reale, nu inventate. USL a fost un răspuns just la decizii de tristă amintire. USL a fost constituită pe baze solide. Principiile, acțiunile, obiectivele enumerate în programul politic n-au fost doar vorbe pe hârtie, refuz să cred asta. Și atunci?
Am spus-o în mai multe dintre intervențiile mele de aici, din fața dumneavoastră: guvernarea înseamnă asumare! Victor Ponta și echipa din jurul său și-au asumat dintru început obiectivele curajoase ale Uniunii. Au muncit din vara lui 2012 ca să pună lucrurile în mișcare și au reușit în puncte esențiale. Eforturile acelei echipe, acestei echipe sunt recunoscute de forurile interne și internaționale și ele nu pot fi trecute cu vederea, cu atât mai puțin abandonate. Nu, stimați colegi, abandonul proiectului USL, al rațiunii și obiectivelor sale nu este o variantă pe care să o acceptăm! Țintele false aruncate pe piață, scenarii politice aproape stupide, perdele de fum și toată recuzita folosită pentru a acoperi fondul ruperii USL – toate țin de politica pe termen scurt. Ori eu nu cred că 70% dintre români ne-au votat ca să se uite la noi cum ne împărțim la televizor ministere sau cum le irosim speranța și încrederea. Ar fi revoltător!
Mă bucur mult că Victor Ponta și partenerii săi și-au asumat pe mai departe misiunea USL. E un gest de curaj obligatoriu care trebuie să facă parte din cartea de vizită a unui om de stat. E un gest care oferă, în continuare, perspectiva unei Românii 2015 cu un președinte demn și rațional. Cred că e timpul să depășim epoca impulsurilor, politica nu se face din țâfnă. Iar succesul de moment cu care se hrănesc (sau sunt hrăniți) zilele acestea câțiva colegi e doar o iluzie. Lor și celor ca ei nu pot decât să le ofer vorbele lui Iorga: Dacă vezi că luna nu se coboară la tine, nu căuta o scară ca să te sui tu la dânsa!
 
  Senator PSD,
  LEONARDO BADEA
Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,