Breaking News

Nu toţi fermierii respectă programarile la APIA

Mar 28, 2014

Activitatea principală în derulare la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă. Anul acesta, cererile de plată unică pe suprafaţă se depun în perioada 03 martie – 15 mai fără penalizari, respectiv 16 mai – 09 iunie cu penalizări de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Instituţia a transmis invitaţii scrise către cei aproximativ 27.000 de fermieri dâmboviţeni, prin care li s-au adus la cunoştinţă data şi ora la care să se prezinte pentru depunerea cererii, precum şi numele funcţionarului care se va ocupa de gestionarea acesteia.Cu toate acestea doar 8.180 de fermieri,din peste 9000 programaţi şi-au completat declaraţia de suprafaţă, solicitând sprijin pentru 22.455,66 hectare.

De asemenea, Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură continuă acţiunea de identificare în teren a parcelelor agricole pentru fermierii care solicită acest lucru. Scopul acestei acţiuni este poziţionarea corectă în blocuri fizice a parcelelor agricole şi, implicit, eliminarea sancţiunilor şi penalităţilor care sunt aplicate fermierilor ca urmare a erorilor apărute în cererile de plată în campanile anterioare din cauza identificării greşite.

Menţionăm că identificarea în teren se face pentru fermierii care nu au suficiente elemente de reper pentru digitizare corectă in IPA online.

 

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: