Breaking News

OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Mar 03, 2014

Sâmbătă, 1 martie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, în Sala de festivități a Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Religie, faza județeană, la care au participat 31 de elevi din clasele VII-XII, care s-au calificat la faza pe cele 9 centre metodice din cuprinsul județului Dâmbovița. Totodată, cu această ocazie s-a desfășurat și concursul inter-județean de religie pentru elevii din clasele a V-a și a VI-a, care, conform legii, nu sunt cuprinși în organizarea olimpiadei, la el participând un număr de 15 elevi. Precizăm că, în faza preliminară, pe cele 9 centre metodice, au participat 250 de elevi aparținând sistemului public educațional al județului Dâmbovița.

În urma evaluării, s-au calificat, la etapa națională, care se va desfășura în săptămâna intitulată “Să știi mai mult, să fii mai bun!”, următorii elevi: Teodora PODEANU, de la Școala Gimnazială ”Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, Ioana TOMESCU, de la Școala Gimnazială din Runcu, Claudia DINU, de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” din orașul Găiești, Alexandra Florina OLIC, de la Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” din Municipiul Târgoviște.

De asemenea, s-au calificat la faza națională a Olimpiadei, pentru seminariile teologice, care se va desfășura în Săptămâna Luminată, următorii elevi: Vlad UDROIU, la disciplina Noul Testament (clasa a X-a), Alin IONICĂ, la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române (clasa a XI-a), Andrei IORDACHE, la disciplina Dogmatică (clasa a XII-a).

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: