Breaking News

PRIMARUL DIN RĂCARI PLEDEAZĂ PENTRU ALIANŢA PNL-PDL

Mar 13, 2014
Miercuri, 12 martie, iniţiem periplul nostru judeţean si poposim in dimineaţa aceleiaşi frumoase zile de primăvara, la Primăria oraşului Răcari. Suntem ademeniţi de muzica anilor’90, expusa prin staţie, pe care, culmea!, se lucrează parcă mai eficient, în tumultul cotidian birocratic, într-o instituţie modernă si impozantă. Lucru care ne place, deşi atipic, şi pentru care dăm un big LIKE.Amfitrion: primarul Marius Caraveţeanu, care, face abstracţie de culoarea partidului si de divergenţele politice, si ne întampină, ca intervievat, cu ,, mândria’’ oraşului Răcari: personalitatea ilustrului om politic Ion Ghica, strâns legata de istoria oraşului. Asta ca sa dăm particularitate localităţii…

Daca Pucioasa se poate lauda cu peisajele ei pitoreşti si cu tratamente eficiente, ca staţiune balneara, iar Găeşti-ul se remarcă pe plan industrial, prin fabrica de frigidere, primarul pune ,,pecetea istorica’’ pe existenţa acestei localităţi: la Ghergani, localitate componentă a oraşului Răcari, există conacul familiei Ghica, iar Ion Ghica este personalitate marcantă a celei dea doua jumătăţi a secolului al XIX-lea, recunoscut ca ilustru economist, matematician, pedagog, scriitor, diplomat, om politic, dar si prin funcţiile sale cu statut deosebit: prim-ministru al Guvernului României sau preşedinte al Academiei Române.

 

STIMULAREA TINERETULUI SI OMAGIUL ADUS LUI  ION GHICA, PRIN ZILELE ORAŞULUI

Iz-ul arhaic al oraşului este readus la actualitate prin stabilirea ,, Zilelor oraşului Răcari’’, in data de 15 august, după modelul zilei naşterii ilustrului om politic, si in vederea comemorării acestuia. Cu prilejul acestor zile de sărbătoare, pe lângă bucuria si distracţia evidente, este stimulat si tineretul, pentru meritele sale intelectuale deosebite: sunt premiaţi elevii eminenţi si cei olimpici. Premierea contrabalanseaza fenomenul abandonului şcolar, care nu este alarmant, ca proces, dar care exista preponderent in familiile nevoiaşe, şi este anihilat prin suportul material de la primărie, ajutoare cu lemne pentru foc, cărţi, rechizite. Copiii sunt implicaţi in activităţi mixte, primărie-şcoala, prin proiecte de ecologizare, dar participa si la cele spirituale si sportive.

Primarul, aflat la cel de-al doilea mandat, se poate mândri cu existenţa unei baze sportive si cu celebra CUPA A ORAŞULUI RĂCARI, la fotbal. Sportul vine in întâmpinarea tineretului, a stimulării acestuia si a sănătăţii sale.

 

REALIZĂRI BIFATE ÎN  PLANUL DE LUCRU AL MANDATULUI

Pereţii primăriei sunt plini nu de persoane si personalităţi marcante, ci de realizări, obiective devenite prin multa truda, fapte ilustre si măreţe.

        Daca primarul s-ar putea lăuda cu realizări de soi, acestea ar fi: cel mai modern sediu de Poliţie din judeţul Dâmboviţa, conform laudelor inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, inaugurat la sfârşitul anului trecut, buna colaborare cu Biserica, demonstrata prin faptul că nu există lăcaş de cult neîncălzit, si, poate cel mai important obiectiv, semnarea contractului cu Administraţia Fondului de Mediu, pentru realizarea sistemului de canalizare, proiect început cu trei ani in urma si care va începe la sfârşitul anului viitor, ce se ridica la suma de 6 milioane de RON nerambursabili. Aceasta ar putea fi cireaşa de pe tort si ,,realizarea anului’’.

Din discuţiile cu dl primar, acesta mizează pe investiţiile în infrastructura rutieră şi este mulţumit de ritmul de asfaltare si de eficacitatea acestuia, faţă de ritmul anilor trecuţi, gen acum 20 de ani.

 

     DACA USL-UL NU A MERS, CE AR FI DACA AM INCERCA UN USD? SAU: DACĂ USL NU A FUZIONAT PANĂ LA CAPĂT, CARE AR FI ŞANSELE UNUI USD

Primarul Marius Caraveţeanu nu a fost de acord cu vechiul USL, atât de vehement împotriva regimului Traian Băsescu, care vroia parcă sa îl detroneze şi să îl linşeze pe preşedinte, si pledează pentru o alianţă PNL-PDL, pentru a ajunge, conform afirmaţiilor acestuia, la o democraţie veche, bifurcata clar in ramurile de stânga si de dreapta. Sa fie oare, ne intrebăm noi, o poziţie fondata pe principii ideologice sau demersul pentru lupta pentru supremaţie? Întrebarea este retorica, dar fiecare poate medita la variante si variante de fuziuni, pentru o luptă politică dreaptă, care să cearnă adevăraţi oameni politici, mai mult in slujba comunităţii si pentru interesele cetăţeanului de rând, şi nu de soi, si mai puţin pentru interesul propriu sau pentru orgoliul partidului.

 

DREPTUL LA REPLICĂ: PRIMĂRIA RACARI NU ESTE IN PRAGUL FALIMENTULUI, CI SE AFLA INTR-O CRIZĂ FINANCIARĂ

Primarul oraşului Răcari a cerut un drept la replica, explicând de ce primăria nu este in prag de faliment, alături de localităţile Răscăieţi si Brăneşti, cum a încadrat-o preşedintele Consiliului Judeţean, ci mai degrabă la limită, gradul de îndatorare fiind de 14%. ,, Nu putem vorbi de insolvenţa, având un asemenea procent de îndatorare. Pana la 50%, mai e cale lunga’’, a declarat dumealui.

Plecam cu impresii bune si fără animozităţi politice. Nici nu ne-am dorit sa intram in gura lupului si in divergenţe prea mari de principii şi opinii de culoare roşie vs. portocalie. Primarul a făcut faţă onorabil la cârma gospodăririi oraşului, din 2008 încoace, si ne place modul în care a manageriat oraşul. Întotdeauna e loc de mai bine, dar trebuie sa promovăm si valoarea si realizările profesionale clare si sa le stimulam sau taxam pe cele viitoare. Însuşi primarul recunoaşte ca oraşul are orientări rurale, dar se doreşte modernizarea acestuia, spre a fi în linie cu cele bine cotate si dezvoltate.

Se spune ca nu poţi aprecia o carte buna, pana nu citeşti si una proastă. Personal, am citit si cărti mai bune, si mai slabe, dar mereu am admirat străduinţa, in fata talentului sau a resurselor. Si, sa ai şi talent, şi resurse, şi ajutor, si sa le pui pe toate in practică, înseamnă sa mizezi pe schimbarea in bine, in ciuda greutăţilor si a crizei financiare, ca sa nu mai vorbim de asalturile politice… Dar politica o lăsăm, momentan, la stadiu de interpretare, de retorica si de oratorie. Chiar daca, vrem-nu vrem, totul se rezuma la dansa.

Actualitate, Reportaj

Despre autor

Informatie in curs de actualizare