Breaking News

Breaking News

Prin grija silvicultorilor, Pădurea Neagra va încânta şi generaţiile viitoare

Mar 23, 2014

De mai bine de o săptămână, silvicultorii dâmboviţeni sunt angrenaţi în activităţile cuprinse în programul prin care marchează, an de an, Luna plantării arborilor. Au de executat în acestă primăvară împăduriri artificiale pe 42 hectare, zece hectare de împăduriri prin regenerare naturală şi plantări de completare pe aproximativ patru hectare. Conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa a estimat că se vor folosi 235000 de puieţi, în special din speciile salcâm, glădiţă, stejar pedunculuat, frasin, molid şi brad, care vor fi asiguraţi de pepinierele cantonale şi Pepiniera Centrală Găeşti. Vineri 21 martie a fost marcată Ziua Pădurii iar sâmbătă a avut loc o acţiune de anvergură, în Pădurea Neagra de pe raza Ocolului Silvic Bucşani, unde au fost plantaţi 16675 puieţi de stejar şi frasin, pe 2,5 hectare.

Alături de personalul silvic şi studenţii voluntari, au dat o mână de ajutor prefectul Victor Sanda, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Jean Marinescu dar şi mai mulţi parlamentari USD de Dâmboviţa: senatorii Leonardo Badea şi Valentin Calcan şi deputaţii Carmen Moldovan, Georgică Dumitru, Ionuţ Săvoiu şi Stanciu Zisu.

“Ieri a fost Ziua Pădurii, dar am hotărât să o sărbătorim astăzi, pentru că este o zi liberă în care au putut veni şi reprezentanţi ai societăţii civile, elevi, studenţi de la Universitatea Valahia, prefectul judeţului, preşedintele Consiliului judeţean, deputaţi şi senatori ai judeţului. Ziua Internaţională a Pădurilor am sărbătorit-o şi la Regia Naţională a Pădurilor, unde a avut loc un simpozion cu lucrări ştiinţifice de importanţă deosebită.”- a precizat Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa .

Acesta a mai spus că, în câteva zile va fi încheiată campania de împăduriri, mai puţin la Ocolul Silvic Pucioasa, unde se va acţiona peste două săptămâni, după topirea zăpezii. Costel Preda a subliniat şi faptul că la DS Dâmboviţa, ocoalele silvice de stat, unde sunt însă şi păduri private, plantează puieţi pe absolute toate suprafeţele cu răşinoase unde se fac tăieri, după maxim doi ani.

“Astăzi, pentru că este zi nelucrătoare şi nu suntem la muncă, ne-am propus, împreună cu colegii mei din Parlament şi de la Consiliul Judeţean, să sprijim, chiar dacă într-un fel oarecum simbolic, acţiunea de plantare din acest an şi cred că am arătat că ne pricepem.”- a spus şi preşedintele Consiliului Judeţean,Adrian Ţuţuianu.

Puieţii plantaţi sâmbătă în Pădurea Negră vor putea fi recoltaţi peste 110 ani.

 

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare